Coolblue.nl

Ik heb in maart 2021 een Samsung televisie gekocht. Originele prijs rond de €2700 maar toen in de aanbieding voor €2000. Nu 4 jaar en 4 maanden later stopt de televisie er ineens mee. Geen beeld en geen geluid meer. Ik heb een reparatie verzoek ingediend via mijn account. Ik kreeg bericht dat het buiten de garantie termijn valt. Maar dat ze nog wel een verzoek konden doen naar Samsung of reparatie mogelijk was.
Ik kreeg een link doorgestuurd naar CE Repairs, ik dacht dat dit een afdeling van Coolblue was, maar dit blijkt een extern bedrijf te zijn. Ik moest een account aanmaken en allemaal gegevens invullen, dat vond ik vreemd, Coolblue heeft immers alles. Privacy?
Daarna kreeg ik een offerte en bericht dat ze wisten wat er aan de hand was. Ze zouden het onderdeel bij Samsung bestellen. Daarna kreeg ik een week lang meerdere updates dat het langer ging duren ivm het onderdeel. Plotseling kreeg ik melding dat er een reparateur langs zou komen met verzoek afspraak te maken. Dat heb ik gedaan. Nog geen uurtje daarna kwam bericht dat de reparateur de tv niet kwam repareren maar ophalen en afvoeren omdat onderdeel niet leverbaar is. Kosten €112 met flinke dreigbrief omdat ik anders geen RMA van Coolblue zou krijgen. Gebeld met CE Repairs die zeiden dat ik moest betalen omdat ik anders geen geld terug kreeg van Coolblue. Omdat ik het niet vertrouwde, heb ik Coolblue gebeld. Zij kenden dit principe niet en gaven aan dat ik nergens recht op heb. Maar Coolblue is toch degene die CE Repairs heeft ingeschakeld?? Dat betekent dat ik een tv ter reparatie aanbiedt, slecht geïnformeerd wordt en €112 moet betalen voor de afvoer van een dure tv van iets meer dan 4 jaar oud. Moeten bedrijven niet minimaal 5 jaar onderdelen kunnen leveren? En de wettelijke garantie termijn dan? Kapitaal vernietiging op en top Coolblue, dit is niet meedenken en niet groen. Op mijn rechtstreekse klacht aan Coolblue en CE Repairs wordt niet gereageerd..

Samsung TV 65” 8k in maart 2021 gekocht bij Coolblue.
Al na 4 jaar en 4 maanden de geest gegeven. En geen onderdelen meer leverbaar. TV van €2700 advies prijs kan nu al naar de stort.
Geen compensatie. Samsung voldoet niet aan wettelijke voorschriften.

Verschillende verhalen, medewerkers hebben geen idee van reparatie proces zelf en/of externe partij. Op e-mails wordt selectief gereageerd.

Scorekaart voor Coolblue.nl