Coolblue.nl

Ik heb nog nooit een shop-review geschreven, maar ik voel me genoodzaakt andere Tweakers te waarschuwen voor wat er gaande is bij Coolblue.

Midden juni 2025 heb ik een TCL van 3999 euro (!) gekocht bij Coolblue. Op de site staat dat de TV incl. montagemateriaal is, en ik bestel er ook meteen montageservice á 99 euro bij want dat ding is 85" en loodzwaar.

Op de dag van de montage begint het feest. Het montageteam dat onderweg is belt met de mededeling 'dat er een probleem is omdat "ik" geen montagemeteriaal bij de TV heb besteld' (?). Ik leg uit dat op de site stond dat er montagemateriaal bij de TV zat. Ze geloven het niet, maar ze gaan checken. Uur later blijkt dat ik gelijk had. Foutje op de site meneer. Maar montage is niet mogelijk want er is tenslotte geen montagematerieel.

Ik zeg dat ik niet akkoord ga,zoek maar 'n oplossing. Ik heb tenslotte verlof genomen en m'n oude TV is van de muur af. Uren later belt het team weer, ze hadden nog wat montagespul wat in de bus liggen ofzo denk ik. Of ze alsnog kunnen komen monteren. Ok prima, de jongens hebben dat prima opgelost wat mij betreft.

Zo gezegd zo gedaan. Het team bevestigt montagespul aan de muur en gaan de TV ophangen. En dan gebeurt het ondenkbare: een van de monteurs laat de TV uit z'n handen vallen. Hij zegt verder niks en gaat gewoon verder met ophangen. De TV is fysiek beschadigd en ik vraag naar de procedure die Coolblue volgt als zoiets gebeurt. Monteur geeft aan dat de TV dan vervangen wordt. Wanneer? Geen idee. De monteurs vertrekken, ik blij achter met kapotte TV.

Enkele dagen later komt zonder enige afstemming een nieuwe TV. Gelukkig was ik toevallig thuis. Vol verwachting denk ik dat het nieuwe team de oude TV af pakt, en de nieuwe ophangt. Maar nee - ophangen mag alleen door team A gebeuren en wij zijn team B meneer. Logisch toch.

Kortom: de oude TV blijft hangen en ik heb een 2e TV van 3999 in mijn garage staan.

Dagen later krijg ik onafgestemd bericht dat de TV's om gewisseld gaan worden door een ander team. Kan ik weer verlof gaan pakken. Ondertussen geprobeerd in gesprek te komen met de klantenservice om met elkaar af te stemmen. Whatsapp, Twitter, niks kan meer wat dat betreft, alleen bellen. Duurt ellenlang voordat je aan de beurt bent, en de persoon die je spreekt moet 'alles afstemmen met collega' waarbij je 20 minuten in de wacht staat.

Het voorlopig laatste team heeft de nieuwe TV prima opgehangen en de kapotte meegenomen. De rekeningen voor montage service (die ik in eerste instantie al betaald had) blijven maar binnen stromen omdat er ondertussen god weet hoeveel teams langs zijn geweest. Ondanks dat ik meermalen gebeld heb met Coolblue om dit administratief in orde te maken. De persoon met wie ik sprak doet ook nooit een toezegging ('wij gaan dit fixen en sturen je een bevestiging' ofzo) maar gaat 'vanalles proberen'.

Coolblue was ooit mijn 'goto' winkel vanwege de service. Dat ie een beetje duurder was nam ik op de koop toe. Nu Coolblue alleen nog maar duur is terwijl de service afgeschaft lijkt te zijn kan ik maar een conclusie trekken: NOOIT MEER.

Scorekaart voor Coolblue.nl