AlgemeenEen paar weken geleden een setje geheugen (64GB DDR5) besteld bij Alternate voor een upgrade van mijn pc. De pc crashte telkens na een half uur tot een uur gebruik. Dacht eerst dat het software was. Maar na test (memtest86) bleek het geheugen telkens fouten te geven. Nooit eerder gehad, maar je kunt een keertje slecht geheugen hebben.
Alternate gemaild en vervolgens geheugen teruggestuurd. Kreeg netjes een nieuwe set. Duurde alles bij elkaar wel een week. Hun website werkt erg omslachtig bij retouren. Alsof er twee verschillende sites zijn. Je moet telkens opnieuw inloggen.
Ze maken gebruik van DHL. Die doet er over het algemeen veel langer over dan andere bedrijven. En levert vooral 's avonds af. PostNL levert vroeg in de ochtend zodat je de spullen veel eerder in huis hebt.
KlantenserviceOmdat het vrij lang duurde voordat ik een reactie kreeg, met de klantenservice gebeld. Wel eerst 10 min in de wacht. Daarna een heel aardige dame aan de lijn. Probleem uitgelegd. Ze gaf aan dat er achterstand was en dat het waarschijnlijk nog tot de week erop zou duren. Maar schijnbaar heeft het toch geholpen. Volgende dag een berichtje met een factuur die ik niet hoefde te betalen en de dag daarna het nieuwe geheugen in huis. Al met al toch netjes opgelost.