AlgemeenDeze review geld alleen voor de webshop! Geen ervaring met de winkels zelf.
Zaterdag 31 Mei een mooie 2de hands Sigma lens besteld op de website voor mijn Canon camera.
Hierbij stond de tekst (zoals nu ook bij 2de hands lenzen) "Binnen 2 tot 5 werkdagen in huis".
Vrijdag 6 Juni via de site een bericht gestuurd met de vraag waar mijn lens bleef. Ik had wel direct de order bevestiging gehad maar daarna niets meer.
Direct hierop een automatische reactie dat dit bericht ontvangen was en ik binnen 3 werkdagen reactie zou krijgen.
Woendag 11 Juni krijg ik een mail met een digitale pakbon
Donderdag 12 Juni 's ochtends krijg ik de track & trace. Met in de mail "Helaas kan DHL het niet op het afgesproken moment bezorgen."
Dezelfde avond kan ik het pakketje ophalen.
Volgens mij lag de vertraging dus niet aan DHL gezien de pakbon staat op 10-6.
Bij het uitpakken zit de goede product doos in de omdoos, maar de verkeerde lens daarin (nikon mount ipv canon).
De stickers op de lens en doos bevatten duidelijk andere artikelnummers en product omschrijvingen.
Direct een retour aangemaakt en deze is dezelfde dag weer op een pakket punt afgeleverd en opgehaald.
Die zelfde avond heb ik een bericht naar Kamera express gestuurd in dezelfde mail als die ik hiervoor had gestuurd. (staat in de automatische mail dat dit mogelijk is).
Hierin mijn ontevreden uitgesproken over hoe het is gegaan en de complete afwezigheid van communicatie/reactie van hun kant.
Ik had buiten de automatische mails nog niets gehoord.
Vrijdag 13 Juni krijg ik de mail dat de lens is aangekomen bij kamera express.
Met in de tekst "We zullen je retourzending binnen maximaal 5 werkdagen verwerken."
Zaterdag 21 Juni maar eens gebeld. Had nog steeds niets van mij retour vernomen. Hiervan wel dezelfde dag nog de conformatie per mail gehad.
"Ik heb je bericht doorgestuurd naar de betreffende afdeling, zodat zij je zo snel mogelijk op de hoogte kunnen stellen van de status van je retour."
Maandag 23 Juni eindelijk een mail over mijn retour.
"Bij deze bevestigen we de retourname van order xxxxxx Wij hebben het verzoek tot terugbetaling reeds doorgestuurd naar onze administratie. Zij zullen het bedrag binnen 3-5 werkdagen aan je overmaken."
Vrijdag 27 Juni eindelijk mijn geld terug.
Wellicht dat ik ooit nog wel eens wat in de winkel koop.
Maar online en aftersales is diep diep triest.
TLDR;
"Binnen 2-5 werkdagen in huis" werd 9 werk dagen.
Fout product geleverd.
"Retour binnen max 5 werkdagen verwerkt" werd 6
"geld terug binnen 3-5 werkdagen" werd de uiterlijke 5
En intussen geen excuses of "we zijn er mee bezig", "het is druk"
Laat verstuurd.
Schuld bij DHL gelegd terwijl de pakbon duidelijk is met de datum.
Geen communicatie, op de persoon aan de telefoon na heb ik nooit een reactie gekregen op mijn mailtjes.
Hartelijk dank dat je opnieuw de tijd hebt genomen om je ervaring te delen. We vinden het ontzettend vervelend om te lezen dat je bestelling en retourtraject op deze manier is verlopen. Zeker dat er verwarring is ontstaan over de levering én dat de communicatie niet was zoals je van ons mag verwachten, daarvoor bieden we je onze oprechte excuses aan. We begrijpen heel goed dat dit je vertrouwen in onze webshop heeft aangetast, en dat spijt ons. Dit is absoluut niet de service waar we voor staan. Ik heb je ervaring intern opnieuw onder de aandacht gebracht zodat we hier kritisch naar kunnen kijken en herhaling kunnen voorkomen.
Bedankt in ieder geval dat je dit met ons blijft delen, want alleen zo kunnen we verbeteren. Mocht je in de toekomst nog vragen of wensen hebben, of alsnog contact willen, laat het gerust weten. We staan voor je klaar.