Megekko

Allereerst ben ik verbaasd over het grote aantal positieve reviews over Megekko, vooral omdat veel mensen lijken te reageren met als motivatie: "Ik maak kans op een prijs." Dit schept een vertekend beeld van de werkelijke kwaliteit van de winkel. Hoe serieus kan ik de reviews op Tweakers nog nemen als dit de standaard is?

Wanneer ik op Trustpilot kijk, scoort Megekko juist bijzonder slecht op het gebied van aftersales en klantenservice. Het verschil tussen deze platforms is zorgwekkend. Tweakers zou hier iets aan moeten doen om de betrouwbaarheid van hun reviewsectie te waarborgen en te voorkomen dat deze eenzijdig of misleidend wordt.

Bedrijven zouden geen beloningen moeten aanbieden of betalen om positieve reviews aan te moedigen, zoals hier het geval is met reviews waarin staat: "Ik maak kans op een prijs". Vanaf nu neem ik de reviews hier dan ook met een korreltje zout. Lees vooral het gedeelte over de klantenservice om een beter beeld te vormen van de klantenservice van Meegekko. Ik denk namelijk dat er bij de Tweakers-review voor Meegekko een vertekend beeld wordt geschetst.

Ik ben al jarenlang klant bij Megekko en heb er talloze onderdelen en complete systemen gekocht. Altijd zonder problemen. Tot voor kort had ik nooit eerder gebruik hoeven maken van hun after care, maar toen dat wél nodig was, ontdekte ik hoe slecht het daarmee gesteld is.

Ik heb een product binnen de 30 dagen retourtermijn in originele staat teruggestuurd. Zonder enige toelichting werd het simpelweg weer naar mij teruggestuurd. Geen uitleg, geen contact, geen reactie op berichten. Alsof je als klant totaal niet bestaat zodra er iets misgaat.

De after care bij Megekko is er alleen op papier. In de praktijk is er geen communicatie, geen ondersteuning en zeker geen klantgerichtheid. Het vertrouwen dat ik jarenlang had in deze winkel is in één klap verdwenen.

Koop hier alleen als je er 100% zeker van bent dat je nooit service nodig zult hebben. Want zodra je hulp nodig hebt, ben je bij Megekko aan het verkeerde adres. Voor mij is dit de laatste keer dat ik hier iets bestel.

De verzending is een dag later aangekomen dan oorspronkelijk opgegeven.

Product binnen de 30 dagen bedenktijd teruggestuurd in volledig originele staat en originele doos, maar Megekko weigert het terug te nemen zonder enige uitleg. Als klant heb je wettelijk recht op retourneren binnen de gestelde termijn wanneer het product onbeschadigd en in originele verpakking wordt teruggestuurd, maar daar trekt Megekko zich niets van aan.

Geen communicatie, geen uitleg, geen reactie op vragen. Klanten worden volledig genegeerd zodra er problemen zijn. After care is praktisch non-existent.

Koop hier alleen als je zeker weet dat alles perfect zal gaan, want op service hoef je niet te rekenen.

Scorekaart voor Megekko