AlgemeenOp 13 april een nieuwe Lenovo laptop gekocht. Niet 'tweede kans', niet 'refurbished', nee volgens de site 'nieuw'.
Laptop op 14 april geleverd. Op de doos staat een productiedatum in maart 2023, de laptop is dus al ruim twee jaar oud. Dat zou nog niet zo erg zijn, als de laptop verder is orde is... maar dat is 'ie niet. De batterij is na twee jaar stilstaan gedegradeerd tot 89%. Verder blijkt de laptop te beschikken over een Tsjechische toetsenbordindeling, en een Tsjechische Windows 10.
Het betreft een zakelijke order, dus het retourrecht geldt hier niet. Daarmee begint de frustratie met Azerty, ze nemen totaal geen verantwoordelijkheid. Tsjechische toetsenbordindeling en Windows? "Ja meneer, vrijheid van goederen in Europa hé". Batterijdegradatie? "Binnen de specificaties voor DOA".
Uit 'coulance' krijg ik nu 75% van de aankoopkosten terug. Het kost me dus ongeveer €166 om een twee jaar oude Tsjechische laptop met 11% betterijdegradatie te retourneren. Heel teleurstellend en frustrerend, ik voel me voor €166 opgelicht. Nooit meer Azerty.
Zondag besteld, maandag geleverd. Had wel beter verpakt mogen worden.
KlantenserviceKlantenservice wuift alle verantwoordelijkheid weg omdat het een zakelijke order betreft. Er is geen retourrecht (dat klopt), maar dat wil niet zeggen dat je niet ter goeder trouw moet handelen.