AlgemeenIk schrijf dit omdat mijn geduld met deze partij helemaal op is en er weinig geloof in heb dat ze wel klantgericht service kunnen verlenen.
Ik heb vanwege een scherpe prijs van een Reflecta projectiescherm een bestelling gedaan bij max ict. Dit product was na 2 maanden opeens niet leverbaar en hebben ze als alternatief een Elitescreen aangeboden. Dit was een achteruitgang in kwaliteit en functies maar prijstechnisch nog afdoende voor hoe ik het wil gebruiken.
Levering door externe partij was in orde. Product in orginele doos zag er van buiten in orde uit.
KlantenserviceIk schrijf dit omdat mijn geduld met deze partij helemaal op is en er weinig geloof in heb dat ze wel klantgericht service kunnen verlenen.
Ik heb vanwege een scherpe prijs van een projectiescherm een bestelling gedaan bij max ict. Ik zag dat de levertijd een aantal weken op zich liet wachten maar dat was geen probleem. Echter na 2 maanden gewacht te hebben en al betaald te hebben kreeg ik dus niks geleverd en ben ik maar gaan bellen.
Al gauw bleek dat het product helemaal niet leverbaar was en dat dit een foutje op de website wat. Ik krijg een alternatief en heb hier maar voor gekozen. Dit scherm is na een week wel verzonden en kwam snel aan. Tot zover de gematigde ervaring.
Helaas bleek het scherm een defect te vertonen na een paar maanden. De onderste metalen trekbeugel begon krom te trekken waardoor het scherm uiteraard nooit vlak is en de projectie niet overal meer scherp is. Ik heb dit nog een paar maanden aangezien omdat dit mogelijk aan temperatuur of andere omstandigheden kon liggen. Uiteindelijk concludeer ik dat dit niet normaal is en heb een RMA aangevraagd hiervoor.
Na een belletje met max ict heb ik een RMA aangemaakt. Ik heb toen meerdere weken gewacht maar er kwam geen reactie. Wederom bel ik en krijg je als antwoord dat het er tussendoor is geglipt. De RMA stond blijkbaar open op wachten op klant voor foto's. Ik heb deze foto's gemaakt en direct doorgezet per e-mail. Hier heb ik nooit antwoord op gekregen, alsof ze maar incidenteel e-mail controleren.
Ik heb weer een paar weken gewacht maar geen enkele actie vanuit max ict. Ik bel en krijg te horen dat ze onderbemand zijn en wel 2000 servicecalls achter lopen. Het was maar goed dat ik zelf er achteraan bel want dan kan er weer aan gewerkt worden, kreeg ik te horen. Ik heb mijn best gedaan begrip ervoor te tonen maar dit begint wel vervelend te worden. Wederom stond de call open op klant want er zouden meer fotos benodigd zijn waaronder serienummer. Ik heb dit weer direct per e-mail naar ze verzonden.
Je raad het al. Geen opvolging dus ik bel weer een paar weken later. De fabriek heeft bepaald dat het scherm opgestuurd moet worden voor een garantie claim. Ok, dan gaan we daarmee akkoord. En ik wacht op max ict dat ze een ophaalactie in gang zetten.
Nee ook weer een paar weken op gewacht op de retouractie en inmiddels ga ik een week op vakantie. Krijg ik precies die week een e-mail met dat een dhl retourlabel is aangemaakt. Daar kan ik natuurlijk nu even niks mee. Eenmaal thuis gekomen ben ik gaan denken wat ik met een retourlabel moet wanneer het scherm 3,5 meter lang is en niet iedereen dit kan vervoeren. Ik heb maar gebeld en werd niet al te vriendelijk te woord gestaan(itt eerdere gesprekken) en dat ik geen label heb kunnen ontvangen van ze. Tja als de medewerker niet het geduld kan opbrengen om iets verder te kijken dan zijn neus lang is moet je niet de klant de schuld geven. Eenmaal zijn vergissing ingezien geef ik aan dat het lastig is dit product met dhl mee te geven en hij gaat een opdracht aanmaken om over 2 dagen het product bij mij thuis op te laten halen. Of ik de hele dag thuis ben zodat het opgehaald kan worden. Ik ben de hele dag thuis geweest maar geen partij langsgekomen. Je zal maar vrij moeten vragen om thuis te blijven voor een afspraak die niet wordt nagekomen.
Ik bel weer net voor 18.00 en krijg te horen dat er niemand meer is van RMA dus niemand kan mij helpen. Ik heb aangegeven zeer teleurgesteld te zijn maar het enige antwoord is dat ik zelf de volgende dag terug kan bellen.
Ik heb mijn twijfels of dat uiteindelijk de garantie correct wordt afgehandeld. Ik zal het scherm 4-6 weken kwijt zijn en kan al die tijd dus er geen gebruik van maken. Hopelijk krijg ik niet te horen dat de schade door mij zou zijn ontstaan maar het is mijn woord tegen het hunne. Ik heb altijd volgens de voorschriften het scherm gebruikt.
Ik zou graag het gevoel willen hebben dat max ict actief werkt aan hun service en niet de klant telkens aan het lot over te laten. Deze RMA aanvraag loopt nu al 4 maanden en het einde is nog niet in zicht. Als er updates zijn zal ik deze tzt hier nog aan toe voegen en mogelijk de score aanpassen.