AlgemeenIk spreek geen goed Nederlands, hopelijk is het voldoende om je te laten begrijpen wat voor hel ik heb doorgemaakt en hoe ik 2000 euro verspil aan een pc die in elkaar is gezet door alternate.nl
Ik heb een vooraf samengestelde pc gekocht. (Ik heb de onderdelen geselecteerd en hun assemblage-service gekocht). De pc arriveerde met enige vertraging, maar helaas arriveerde hij beschadigd. Ik heb hen vanaf dag 1 hiervan op de hoogte gesteld en daar begon de ellende. Ik ben constant heen en weer geweest met hen om een oplossing te vinden, waarbij zij redelijk onredelijk zijn.
Ze zeggen dat ik aansprakelijk zal worden gehouden als de pc meer beschadigd aankomt als ik hem niet professioneel verpakt. Zij zullen de beoordelaars zijn van wat goed verpakkingswerk inhoudt. Ik heb hen verteld dat ik niet onder een hoger verpakkingsscrutinieniveau gehouden kan worden dan zij, als hun professionele verpakking in de eerste plaats al niet kon voorkomen dat de pc beschadigd raakte (als het niet beschadigd was voordat het werd verzonden).
Hun verpakkingsverwachting is dat ik niet alleen de buitenste schuimen gebruik om te beschermen, maar ook de uitzetbare schuimen perfect binnenin de pc plaats. Terwijl er geen duidelijke richtlijn is over wat goede verpakking inhoudt, zeggen ze gewoon "we zullen zien wanneer het aankomt".
Daarnaast is mij verteld dat ik een service van onsite technische reparatie kon krijgen, ik heb hier een screenshot van gemaakt en later werd deze service geweigerd.
Als laatste vertellen ze me dat het een paar weken zal duren om het op te lossen en de pc te repareren. (Het ziet er niet goed uit dat nadat ik hun assemblage heb betaald + de hele pc, ik als laatste in de wachtrij wordt geplaatst (waarschijnlijk omdat ze mijn geld al hebben).
Gedurende dit proces heb ik geprobeerd opties aan te bieden, hoewel ik hen vóór het bestellen van de pc had verteld dat ik hem op een bepaalde datum nodig had, omdat ik hem als alles-in-één pc gebruik, voor werk, persoonlijk en gamen. Terwijl zij financiële gevolgen aan mijn kant veroorzaken, geven zij alleen om betaald te worden en mij te verzekeren dat zij nergens schuldig aan zijn.
-Ze weigeren de pc terug te nemen en mij mijn geld terug te geven, waarbij ze stellen dat omdat ze eraan hebben gewerkt, ik de samengestelde pc moet betalen.
-Ik heb hen ook gevraagd of ze een deel van de assemblagekosten aan mij konden terugbetalen en dan met dat geld een onderdeel van de pc upgraden als compensatie voor al die tijd dat ik geen functionerende pc heb (ook geweigerd).
-Ik heb hen ook gevraagd mij de assemblagekosten + de beschadigde onderdelen terug te betalen, zodat ik het elders kon laten maken en ze stopten gewoon met reageren. (7 dagen+)
Rekening houdend met hoe ze opereren, zou ik me niet meer comfortabel voelen om de pc terug te sturen, voor hen om te zeggen "he, hij kwam beschadigd aan, het is jouw verlies". Ze zijn nu gestopt met antwoorden op al mijn e-mails. Ze opereren te kwader trouw.
Dus over het algemeen, hoewel de fout en verantwoordelijkheid in deze kwestie aan hun kant ligt, willen ze dat ik ervoor betaal.
Verzending:
Pc arriveerde beschadigd en natuurlijk is het niet hun schuld. (kan niet zeker zeggen of het tijdens transport beschadigd raakte of niet)
Klantenservice:
Ze doen er alles aan om geen enkele verantwoordelijkheid in deze zaak te accepteren.