AlgemeenBestelproces verliep soepel zoals je van Coolblue mag verwachten. Website is overzichtelijk, productinformatie compleet en afrekenen ging vlot. Ik heb via iDEAL betaald en de bevestiging kwam direct binnen. Op dat vlak niets aan te merken.
VerzendingProduct werd netjes op tijd geleverd, goed verpakt en zonder zichtbare transportschade. De bezorging was volgens planning en ik werd keurig op de hoogte gehouden via mail en tracking. Niets op aan te merken.
KlantenserviceEufy S1 Pro gekocht bij Coolblue (~€999). Direct na unboxing en eerste dweilcyclus: foutcode EB1J. Na eigen analyse (ik ben automation engineer) bleek het probleem te zitten in de afdichting van de vuilwatertank van het basisstation. Geen vermoeden: harde diagnose. Pomp zuigt geen vacuum omdat de rubber seal bij het scharnierpunt lucht lekt — exact zoals ook op Eufy's eigen supportpagina wordt beschreven.
Testscenario’s:
Afvoerleiding (basisstation) gecontroleerd met nylon trekveer: vrij.
Magneet op sensor geplaatst om pomp zonder tank te activeren → duidelijke zuigkracht.
Met tank geplaatst: hoorbare lekkage → rubber seal lekt.
Tape als tijdelijke afdichting gebruikt → storing verdwijnt volledig.
Uiteindelijk opgelost met siliconenvet → systeem functioneert zoals bedoeld.
Volledige analyse (PDF) meegestuurd naar Coolblue, met voorstel voor alternatief: losse tank opsturen, of omwisseling pas ná ontvangst nieuw exemplaar.
Reactie van Coolblue: vriendelijk, maar 100% scriptgedreven. Analyse is volledig genegeerd, alternatief afgewezen. Enige optie: alles demonteren, inpakken, opsturen – voor een rubber ringetje van nog geen euro. Geen technische beoordeling, geen meedenken, alleen ‘zo werkt ons proces’.
Resultaat: probleem inmiddels zelf opgelost, maar vertrouwen in Coolblue als technisch capabele retailer zwaar beschadigd. Klantgerichtheid houdt op zodra er buiten het boekje gedacht moet worden.
Zelf opgelost, ondanks Coolblue – niet dankzij.