AlgemeenMijn Oppo Reno12 F 4G bleek geen updates meer te krijgen sinds 2024-08. Ik heb indirect contact gehad met Oppo en het blijkt dat dit toestel nooit officiel verkocht is in Nederland. Derhalve krijg je dus ook geen updates in Nederland en blijft de laatste update steken op augustus 2024. Ook de security updates! Een toestel van nog geen jaar oud wat meteen waardeloos is geworden.
Zeer slecht van Belsimpel dat ze de Reno12 F 4G verkopen in Nederland zonder dit erbij te vermelden. Ik ben er al zeker 15 jaar of zo klant, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.
[update]
1. Inmiddels twee keer mailcontact gehad. In de eerste mail werd ik verzocht om mijn toestel op te sturen omdat het defect zou zijn. Dat is dus niet zo en ik heb geen reservetoestel dus dan heb ik geen DigiD, bank-app etc., wat uitermate ongewenst is.
In de tweede mail werd me uitgelegd dat ze grijze import doen maar dat de toestellen echt een update zouden moeten krijgen. Nee dus, zoals bevestigd door een perscontact bij Oppo. Dit toestel gaat GEEN updates krijgen in Nederland. Via een VPN naar Griekenland is het me wel gelukt om een security update te forceren, maar dat moet niet nodig zijn.
2. Geen idee waarom hieronder nog gereageerd wordt door de winkel met het verzoek om contactgegevens achter te laten terwijl ik al via de email in contact was en men mij geprobeerd heeft te bellen. Dus men heeft de contactgegevens en werkt blijkbaar langs elkaar heen.
[update 2]
Twee keer telefonisch contact gehad. Men gaf toe dat dit product eigenlijk niet verkocht had moeten worden en dat ze beter onderzoek hadden moeten doen. Er werd me een alternatief toestel aangeboden, maar omdat ik geen zin heb om weer een nieuw toestel in te richten (en ik via een VPN naar Athene alsnog een security update heb kunnen doen), heb ik dat afgewezen. Als alternatief kreeg ik een voucher van 20 euro aangeboden. Ze hebben beloofd interne te kijken wat er gedaan kan worden om dit te verbeteren. Ik heb duidelijk gemaakt dat het netjes zou zijn om dit toestel per direct van de webshop te verwijderen.
[update 10 april 2025]
Zojuist weer gebeld door Belsimpel. Ze beweren het toestel niet van de website te kunnen halen en er geen waarschuwing bij te kunnen zetten. Ook beweren ze dat het toestel gewoon netjes volgens de regels verkocht kan worden en dat een klant bij problemen zich gewoon kan melden en er een oplossing gezocht wordt. Ofwel: Belsimpel verkoopt willens en wetens een toestel met zwaar verouderde security updates en helpt alleen een klant die daar toevallig achter komt en zich meldt.
Slecht. Zeer slecht.
Hi Robert,
Bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad met ons. Momenteel proberen we contact met je op te nemen om te kijken naar de situatie. Hiervoor hebben we je contactgegevens nodig. Graag ontvangen wij deze met jouw ordernummer via service@belsimpel.nl. Vervolgens nemen wij spoedig contact met je op!
Groet,
Isa van Belsimpel