AlgemeenDe kwaliteit van een bedrijf gaat en staat met de klantenservice en probleemafhandeling. Producten leveren kan iedereen, problemen oplossen niet.
Ik heb voor 5000 euro een nieuwe pc gebouwd, maar door foutieve informatie op het internet heb ik een set RAM gekocht dat niet geschikt is voor de toepassing waar ik het nodig heb. Alle onderdelen waar mogelijk gekocht bij Megekko, in de hoop een band op te bouwen in geval van problemen (overigens ook mijn complete Unifi netwerk-stack and vorige zelf-gebouwde PC bij Megekko gekocht).
Daar al vrij snel contact over gezocht (de pc was niet meteen gebouwd op de dag van levering, omdat de processor nog niet binnen was). Het gaat om uiterst nieuwe onderdelen, dus tal van informatie is nog slecht of niet te vinden. Ik deed een poging de 2 RAM's uit te breiden met nog eens 2 van dezelfde RAM modules, ook gekocht bij Megekko. Dat was niet werkend te krijgen en dus teruggestuurd. De QVL van Gigabyte Aorus liet te wensen over.
Niet onbelangrijk te vermelden dat je bij Megekko zelf je retouren mag betalen, ook al zijn ze vaak een stuk duurder dan de concurrent.
Vervolgens een poosje weggeweest met reizen en bij thuiskomst weer opnieuw naar oplossingen gezocht. Ik wil graag mijn huidige RAM terugsturen en inruilen voor nieuwer, duurder RAM dat iets minder snel is, maar meer capaciteit heeft. Capaciteit was immers mijn bottleneck.
Nu kreeg ik een of ander politiek correct antwoord dat dit na 30 dagen niet meer mogelijk is, want protocol. Dat is natuurlijk klinkklare onzin, want het is hun eigen protocol en zij kunnen daar van afwijken. Blijkbaar was dat na deze hele situatie, na weken contact te hebben gehad en na 5000 euro bij ze achter te laten, geen optie.
Nu zit ik met hagelnieuw RAM van bijna 400 euro dat ik niet meer kan terugsturen en niet meer kan gebruiken.
Voor mij de laatste keer Megekko. Ik ben een principieel mens, als je zo met een trouwe klant om gaat, dan laat ik mijn geld liever bij een concurrent achter die mogelijk wel de kans neemt om een vertrouwde band op te bouwen, zelfs als die concurrent duurder zou zijn.
Verzenden kan iedereen en dat is dan ook goed. Retour is echter voor eigen rekening, redelijk schandalig bij producten in deze prijsklasse.
KlantenserviceAlles m.b.t. klantenservice is beschreven in het eerste kopje bovenaan.