AlgemeenBestellen en betalen ging prima, maar zodra je aanspraak maakt op garantie, laat Megekko je in de steek. RMA-proces duurde onnodig lang en werd slecht afgehandeld.
KlantenserviceMijn ervaring met Megekko’s klantenservice en RMA-afhandeling was zeer teleurstellend. Mijn AIO-koeler ging na 1,5 jaar defect, maar werd door Megekko’s leverancier tot twee keer toe als “niet defect” beoordeeld, zonder dat hier enige onderbouwing of testresultaten bij werden geleverd. Ondanks uitgebreid bewijs van mijn kant door middel van video's, vertrouwde Megekko blindelings op hun leverancier en werd mijn klacht telkens afgewezen.
Pas na vier maanden (!) en veel heen-en-weer gemail werd mijn klacht erkent door de fabrikant en de koeler eindelijk vervangen. Gedurende die tijd kon ik mijn pc niet goed gebruiken en moest ik uit noodzaak een tijdelijke koeler aanschaffen. Toen ik Megekko vroeg of ze enige vorm van compensatie konden bieden voor de onnodige extra kosten, werd dit direct afgewezen zonder enige erkenning van de slechte service en afhandeling.
Het grootste probleem is dat Megekko klakkeloos hun leverancier gelooft, zelfs als deze geen enkel bewijs kan leveren voor het afkeuren van een RMA. Dit betekent dat je als klant machteloos staat als je product defect raakt en de leverancier simpelweg zegt dat er "niets aan de hand is".
Als alles goed gaat, is Megekko een prima webshop, maar zodra je aanspraak moet maken op garantie, laat Megekko je volledig in de steek. Ik zou hier geen dure of essentiële hardware meer bestellen.