Azerty

Uitzoeken van computer hardware is altijd een uitdaging (Welke komponenten zijn momenteel het beste - volgens welke kriteria, etc) en wat combineert goed of minder ...
Dat ging bij Azerty goed. (Heeft me wel een dag gekost hoor, maar dat lag aan mijn eigen expertiselevel en getwijfel). Uiteindelijk alle spullen gekocht bij Azerty en een andere levernacier. De keuze voor wie hing af van: 1) Is wat ik wil hebben ook leverbaar, en 2) de prijs. Voor de duurste componenten was ik uiteindelijk toch bij Azerty het beste af (CPU, GPU en het moederboard). Betaling liep prima, en de levering was akelig snel (dat is positief).
Omdat de andere leverancier wel leverproblemen had, heb ik die bestelling na dik een week nog niet binnen. Ja, als je dan een voedingsfan voor 33 Euro voor 6 Euro aanbiedt en je hebt hem niet en kunt hem ook niet leveren .... Maar goed dat was dus die andere leverancier.
Het prijsverschil voor die andere componenten was niet erg groot, maar toch voldoende (ca 150 Euro) om de rest bij die andere club te bestellen. Voor een paar tientjes verschil had ik het niet gedaan en had ik misschien Azerty de hele mikmak ook laten bouwen (tegen betaling). Heb je wel garantie op je nieuwe desktop. Dat kan dus nu niet en dat was jammer.
Voor de goede orde: mijn desktop, incl software en 2 monitoren is ca 2700 Euro aan spullen. Azery was met de CPU en GPU zeker 130 Euro goedkoper dan ik elders kon vinden, dus dat was leuk meegenomen.

Spullen waren prima verpakt. Wel vond ik het vreemd dat de processor, toch bijna 400 Euro, in een lullig kartonnen doosje zat, waarin het ding ook nog heen en weer kon schuiven (tray versie). Heb hem nog niet ingebouwd, maar ik ga er vanuit dat hij werkt. Mijn aankoop is niet de eerste ...

Scorekaart voor Azerty