AlgemeenEen ssd in de aanbieding gekocht. Gevonden via de tweakers.net pricewatch. Dat de ssd goedkoop was was een feit, maar het ging daarbij ook om een relatief goedkoop merk (silicon power), dus dat hier bijv sprake kon zijn van een restpartij of een uitloopmodel, daar kon ik me iets bij voorstellen. Mijn toepassing had heel lage eisen, dus daar was deze ssd prima voor geschikt.
Toen ik via de tweakers.net website de ssd op de azerty website aantrof zou er nog één stuks beschikbaar zijn bij de leverancier. In de hoop dat ik deze éne kon bestellen heb ik hem gekocht. Snel de bestelprocedure doorlopen en de bestelling was rond. Vreemd genoeg, na het bestellen, bleef de voorraadindicatie nog steeds op 1 stuks (bij de leverancier) staan. Dat deed me al zorgen maken. Bij een goed functionerend voorraadbeheersysteem was die ene beschikbare ssd nu aan mijn bestelling toegewezen geweest en had de beschikbare voorraad nu op nul moeten staan.
De volgende dag met ze gebeld. De jongedame welke ik te spreken kreeg was erg vriendelijk, maar gaf meteen aan dat deze ssd erg veel besteld was. Dat bevreemde me des te meer, gezien het vooraadbeheersysteem één stuks op voorraad aangaf. Tot op het moment dat ik over dit artikel belde waren ze zich er überhaupt niet bewust van dat dit gaande was. Na mijn aanwijzing zou men er intern een bericht over doorsturen naar de juiste afdeling. Een dag later (vandaag) kreeg ik spontaan een bericht (om een paar minuten over vijf, net nadat hun klantenservice niet meer bereikbaar was, een tactische zet?) dat de bestelling was geannuleerd, en verder helemaal niets. Geen alternatief aanbod, geen excuses, helemaal niets. Ik vind dit erg onsportief, zeker gezien het hier nog niet eens om een zeer kostbaar artikel gaat.
Wanneer men bijv een cpu twv €800,- door een prijsfout kan bestellen voor vijf euro, begrijp ik dat zo een order geannuleerd word. Maar hier ging het om een el cheapo ssd met een prijsverschil van een paar tientjes ivh tot de reguliere prijs (verkoop, incl btw). Was dan zo sportief geweest om een vergelijkbare goedkope ssd aan te bieden en zelf dat kleine beetje verlies te nemen, of in ieder geval een deel ervan.
Het valt me inmiddels ook op dat veruit de meeste azerty shopreviews hier op tweakers niet uit eigen beweging geschreven zijn, maar veelal door lieden die ze schrijven om kans te maken op een prijs of tegen een vergoeding. Het is azerty er kennelijk alles aan gelegen om goed uit de bus te komen en ze koppelen kennelijk prijsvragen aan het schrijven van shopreviews.
Ik had bij deze firma in ieder geval al een jaar of zes niet besteld, en na deze teleurstellende ervaring zal dat ook niet gauw nog eens gebeuren. Te weten: bij amazon heb ik dit gedoe nooit, ze leveren sneller en eventuele fouten trekken ze naar zich toe in het kader van coulance.
Product is nooit verzonden ondanks een positieve voorraadindicatie op hun website.
KlantenserviceDe toon die men hanteerd is vriendelijk echter, helaas koop je hier weinig voor wanneer op een later tijdstip je order zonder uitleg of persoonlijk bericht word geannuleerd.
Beste,
Bedankt voor je review en het delen van je ervaring. We begrijpen dat het annuleren van je bestelling teleurstellend was en bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak.
De SSD die je had besteld, was inderdaad massaal ingekocht door klanten vanwege een foutieve prijs die bij onze leverancier was doorgegeven. Helaas betrof dit een kennelijke vergissing, waarbij de prijs ruim 70% afweek van de normale verkoopprijs. Volgens de wet zijn we in zo’n situatie niet verplicht om het artikel te leveren tegen de foutieve prijs.
We begrijpen dat dit vervelend is, vooral omdat je erop rekende dat de SSD geleverd zou worden. Daarom hebben we klanten vooraf per e-mail geïnformeerd over de situatie, voordat we de orders annuleerden. In deze e-mail hebben we uitgelegd dat het een prijsfout betrof en hebben we aangegeven dat het aankoopbedrag zo snel mogelijk werd teruggestort.
Wat betreft je feedback over onze voorraadindicatie: deze wordt automatisch bijgewerkt op basis van informatie van onze leveranciers. In uitzonderlijke situaties, zoals deze, kan het voorkomen dat een product nog als beschikbaar wordt weergegeven terwijl de voorraad in werkelijkheid al volledig is opgekocht. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn en nemen je feedback mee om onze communicatie hierover verder te verbeteren.
We betreuren dat deze ervaring je vertrouwen in ons heeft geschaad. Mocht je nog verdere vragen hebben of als we ergens mee kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op via reviews@azerty.nl.
Omar
Azerty