MediaMarkt

Op 20 januari 2025 heb ik bij MediaMarkt een bestelling geplaatst voor twee Sony WH-1000XM4 koptelefoons voor €99 per stuk. Mijn bestelling werd geaccepteerd en bevestigd, maar tot mijn verbazing ontving ik zojuist een bericht dat deze eenzijdig door MediaMarkt is geannuleerd. Er is geen reden opgegeven voor de annulering.

De koptelefoon is op voorraad bij MediaMarkt. Bovendien is €99 geen evidente prijsfout, zeker niet omdat MediaMarkt dit model eerder voor €149 heeft aangeboden en het inmiddels een ouder model is. Dit lijkt dan ook gewoon een scherpe aanbieding te zijn.

Ik heb via het contactformulier op de website contact opgenomen met MediaMarkt en wacht op een reactie. Zodra ik meer hoor, zal ik mijn review bijwerken.

Ze hebben het niet verzonden. Dat is het hele probleem.

Het is mij volstrekt onduidelijk waarom mijn bestelling is geannuleerd. De enige uitleg die ik kreeg, was deze standaardreactie:

"Heel vervelend dat we jouw order moesten annuleren. De meeste annuleringen gaan via onze klantenservice. Is dit in jouw geval niet gebeurd, dan is de reden dat de bestelde producten niet meer op voorraad zijn."

MediaMarkt beweert dus dat annuleringen óf via de klantenservice verlopen óf plaatsvinden omdat het product niet meer op voorraad is.

In mijn geval klopt geen van beide redenen. Het product is gewoon op voorraad, en ik heb voorafgaand aan de annulering geen contact gehad met MediaMarkt. Dit betekent dat de klantenservice een onjuiste reden geeft voor de annulering—oftewel, MediaMarkt liegt tegen zijn klanten.

Update: Een bijzonder teleurstellende reactie van de klantenservice. Ze geven slechts aan:

"Helaas is er iets misgelopen bij het online zetten van deze koptelefoons. Je hebt hier vanuit MediaMarkt een mail over ontvangen. Onze excuses voor het ongemak."

Er wordt geen concrete uitleg gegeven over wat er precies fout is gegaan en waarom de bestelling niet geleverd wordt. Ik heb erop gewezen dat er een overeenkomst tot stand is gekomen (op grond van art. 6:217 BW), dat er naar mijn mening geen sprake is van een prijsfout en verzocht om levering van de bestelling.

Update 2: Wederom dezelfde reactie gekregen. Er wordt helemaal niks nieuws gezegd. Zie reactie MediaMarkt van 21-1-2025:

''Er is een mail verstuurd geweest in melding van deze Sony koptelefoon. Je krijgt een kortingscode aangeboden ter waarde van 10 euro.
Deze mail kan ook in je ongewenste mail terecht gekomen zijn.
Onze excuses voor het ongemak. We willen je bedanken voor jouw begrip en geduld in deze situatie en hopen je binnenkort weer te mogen verwelkomen in onze winkel of op onze website.''

Zojuist als reactie hierop maar een ingebrekestelling gestuurd. Ik wacht nu af wat hun reactie hierop zal zijn en zal hier uiteraard een update plaatsen.

Scorekaart voor MediaMarkt