AlgemeenDingen kopen bij Coolblue gaat zoals verwacht prima. Maar dat is dan ook niet zo interessant, je kan overal wat kopen. Waar het om gaat is hoe je als klant behandeld wordt en hoe er om wordt gegaan met problemen. En dat is bedroevend bij Coolblue.
KlantenserviceWaardeloze service. Echt belachelijk. Hier een laptop van ruim duizend euro gekocht met - zo bleek later - een goedkope, onbetrouwbare netwerkkaart. Forums van de fabrikant staan helemaal vol met klachten over die netwerkkaart, namelijk dat de verbinding er random helemaal uit vliegt en niet meer aan gaat. Is dus altijd een gok of je kan werken met dat ding. Dus Coolblue contacteren, met deze uitleg en de mededeling dat ik niet op een reparatie zit te wachten, omdat dat dus waarschijnlijk niet uit gaat maken. Eigenlijk heb ik alleen een toezegging nodig dat ik de netwerkkaart binnen garantie mag vervangen voor een ander merk dat wél naar behoren werkt.
Maar in plaats van de situatie beoordelen, pakt Coolblue het liever anders aan. De laptop moet worden opgestuurd voor reparatie. Komt terug met de mededeling dat het gefixt is. Verrassing: is het niet. Weer contact. Weer opsturen. Nu is het gefixt! Nee, weer niet. Weer contact. DERDE KEER OPSTUREN. Ik weet nog niet of Coolblue na drie keer repareren zonder oplossing tot de conclusie komt dat al die mensen die over die adapter klagen misschien een punt hebben, of dat ze de hele garantietermijn die laptop heen en weer gaan sturen.
Oh ja, en een medewerker van de klantenservice van Coolblue suggereerde dat ik een internetkabel kon aansluiten en dan was mijn probleem verholpen. Want daar koop ik een laptop voor. Zodat ik thuis altijd op dezelfde plek moet werken en 'm nergens mee naartoe kan nemen, want dan heb ik geen werkend draadloos internet en geen kabel, en kan ik er niks mee.
Ik kan me nog herinneren dat Coolblue ooit bekend stond om service. Nou, die tijden zijn lang geleden verstreken. Je betaalt een flinke meerprijs (ze zijn nooit de goedkoopste) en je krijgt belabberde service. Als dit is hoe het gaat, zijn ze mij kwijt als klant.