AlgemeenDe harde schijf van mijn Ubiquiti CloudKey was begon fouten te vertonen en moest vervangen worden. Natuurlijk gebeurt dat net in de feestperiode dus heb ik op zaterdag 28 december een mooie opvolger uitgezocht. Doordat ik er van overtuigd was dat in de Cloudkey zowel 2,5 als 3,5 inch diskjes gingen heb ik een mooie 3,5 inch Toshiba surveillance disk uitgezocht. Vrijdag 3 januari werd die geleverd. Dus ik zoek die Cloudkey op, haal die disk er uit en … blijkt er alleen maar een 2,5 inch in te passen! Compleet mijn eigen schuld en die disk ging op 6 januari op eigen kosten retour.
Diezelfde dag een nieuwe 2,5 inch disk besteld en op 9 januari kon ik eindelijk de disk in de Cloudkey vervangen. Tevens werd die dag de retour verwerkt en het geld werd 13 januari netjes teruggestort.
Eind goed, al goed dus.
Aangezien de oude disk nog wel wat deed had ik geen haast en was de keuze van de disk belangrijker dan de levertijd. Door mijn eigen stommiteit moest ik twee keer een disk bestellen en telkens kwam de disk 6 dagen na het bestellen binnen. Misschien had ik voor een disk uit voorraad kunnen kiezen, maar ik had geen haast.
In beide gevallen stond de bezorger voor de deur met een grote doos vol lucht. Letterlijk. Zo erg zelfs dat ik bij de tweede disk maar een camera opstelde voor het open maken om bewijs te kunnen verzamelen mocht die doos leeg zijn. Gelukkig bleek dat niet nodig, de 2,5 inch disk zat gewoon zo goed verpakt dat je hem niet voelde bewegen. En zo’n diskje weegt ook 3x niks. Kon niet beter verpakt worden dus.