AlgemeenSnelle service, vriendelijke mensen en in eerste instantie hulpvaardig.
Maar als het tegenzit is er weinig flexibiliteit.
Componenten voor PC besteld in december
PC wil niet booten
Troubleshoot geeft mogelijk probleem aan met moederbord
Contact met klantenservice: Opsturen, dan duurt het 2 maanden totdat ze (ivm december drukte) kunnen nakijken.
Voorgestelde oplossing door mij: Nieuw moederbord bestellen, oude retourneren. Kan geen 2 maanden wachten ivm werkstuk voor school.
Zo gezegd zo gedaan.
Nieuw moederbord, luxer model.
Boot echter nog niet. Dit model geeft echter via led-indicatie aan dat er mogelijk probleem met geheugen is.
Geheugen geleend en geprobeerd, werkt nu ok.
Zelfde type werkend geheugen besteld en gebeld met servicedesk; of ik het oude defecte geheugen kan retourneren.
Alleen omruilen; " retourtermijn verstreken. "
Mooi is dat, hun service-window wordt 2 maanden ivm drukte, maar de mijn retour-window blijft erg kort.
Bovendien heb ik het werk gedaan dat eigenlijk door Alternate gedaan moest worden (nakijken en probleem oplossen).
Daarnaast heeft iets wat een uurtje moet duren bij elkaar me uiteindelijk een dag werk gekost.
Erg jammer, zit ik nu met extra geheugen wat ik niet kan gebruiken. (want ander model dan eerste geheugen)
Advies van klantenservice, dat ik er dan maar mee ga leuren op de 2e hands markt.
Les geleerd: verantwoordelijkheid daar leggen waar die hoort. Dan maar alles terugsturen en alles opnieuw bestellen.
Snel ontvangen en goed verpakt. Binnen 1 zending afgehandeld.
Retourzending liep ook spoedig.
Vriendelijk, maar niet flexibel en geen passende oplossing.
Ik had liever gezien dat de bestelling van het defecte product geannuleerd zou worden. " retour termijn " klinkt in dit verhaal als een kunstmatig administratieve drempel.
Het advies om de vervangende geheugenreepjes op marktplaats aan te gaan bieden was in mijn beleving een erg vreemde opmerking, die raakte de categorie " we maken het jouw probleem en kijk ons eens goed meedenken "
Wat de servicedesk had laten liggen was de mogelijkheid om de oude te vervangen en de nieuwe te retourneren. Of iets met prijs van de nieuwe te doen. (2e setje was een stuk duurder)
Ze bleven echter vastzitten in het retourtermijn-beleid.