AlgemeenVia pricewatch van Tweakers een docking station met een vaag partnummer besteld. Ik was al bang dat het niet goed zou gaan, maar meer webwinkels boden hetzelfde artikel aan (met wat na later bleek dezelfde verkeerde afbeeldingen) dus de gok gewaagd, de prijs was dan ook niet onrealistisch laag maar leek een goede aanbieding (ook de "afgeprijsd van"-prijs leek wel realistisch). Maar inderdaad, toch een ander artikel ontvangen, een laptop-standaard (met docking faciliteiten) met hetzelfde partnummer. Zucht, ik was gewaarschuwd... De fout op de website lag dus beslist in het administratieve geautomatiseerde gedeelte. Tevens had ik een DisplayPort-kabel besteld.
Fout telefonisch gemeld. Mail gestuurd met foto van verkeerde artikel. Opdracht gekregen dit terug te sturen, en zij zouden op zoek gaan naar het juiste artikel (niet op voorraad), en of dit dan voor het bedrag geleverd kon worden. In dat geval zou ik de kabel nog nodig hebben, dus op verzoek alleen het foutieve standaard teruggestuurd. Direct geld teruggehad van het standaard.
Duurde drie weken, daar konden ze niets aan doen, er was nog geen antwoord van de distribiteur. Ik had geen zin meer om te wachten. Ze hebben netjes voorgesteld de order compleet te annuleren, en dus ook de kabel terug sturen. Kreeg weer netjes een label opgestuurd waardoor ik zelf ook deze keer geen retourkosten hoefde te betalen. Geld van kabel werd weer netjes teruggestort.
Klaar, zou je zeggen, maar nee, ik had natuurlijk nog verzendkosten betaald, en als je de bestelling in zijn geheel terugstuurt, zou je die ook terugkrijgen. Ik heb de gehele bestelling natuurlijk in twee delen teruggestuurd, dus direct gezien niet de gehele bestelling, maar feitelijk gezien wel de hele bestelling. Daar moest ik nog drie mailtjes voor versturen maar dat is uiteindelijk ook goed gekomen.
Niets aan de hand dus. Jammer van de fout op de website (daarom 4 sterren), maar top van de goede afhandeling van mijn probleem (daarom 5 sterren), al duurde het even (waar ze niet veel aan konden doen, denk ik).
Doei!
Een opgevouwen docking station in een verpakking zo groot als twee doosjes spaghetti en een kabel in een rechthoekige zak zaten samen in een enorme kartonnen doos. Hoewel er niks kapot kon gaan, zou dit toch wel iets beter kunnen? Er is nogal veel lucht verzonden, zeg maar... ;-)
KlantenserviceIk heb gebeld, en er werd gewoon binnen een acceptabel tijdsinterval opgenomen! Hulde! Zeer goed geholpen door de klantenservice, die oplossingen bood en het probleem heeft opgelost. Het heeft even geduurd voor ik ook mijn initiële verzendkosten terugkreeg (ik heb ten slotte niets gehouden) maar uiteindelijk is ook dat gelukt. Dat laatste had sneller gekund, maar geef 5 sterren vanwege het resultaat. Wellicht was het druk met die Black Friday onzin want daar trappen nogal veel mensen in.