Coolblue.nl

Afgelopen jaren 6 keer bij Coolblue besteld. Eigenlijk bijna geen enkele keer probleemloos verlopen. Grootste problemen: Levering niet volgens spec en levering via PostNL gaat vrijwel altijd fout.

Zeker een zgn "tweede kans" product is in mijn ervaring niet te vertrouwen. In mijn geval: een PC. In de doos zat een samengesteld rommeltje met onderdelen/adapters/kabels die er duidelijk niet bij hoorden. Dat toont al aan dat Coolblue die tweede kans producten niet zo goed nakijken als ze zelf claimen. Nee, de doos die iemand heeft teruggestuurd wordt gewoon doorgestuurd naar het volgende slachtoffer. Voordat ik dat dan uitgezocht en geregeld had was de PC die ik wilde niet meer leverbaar, en moest ik naar Utrecht rijden om de verkeerde PC in te leveren en met bijbetaling een andere op te halen. Netto resultaat van de gok op tweede kans: van 15 januari tot 2 februari bezig geweest, duurdere PC moeten kopen, ritje naar Utrecht en een uur of 2 wachten in de "winkel". Bah.

Al met al sta ik niet bepaald te trappelen om nogmaals bij Coolblue te bestellen. Ik was geen fan van die ene hele grote bekende Nederlandse webshop, maar daar heb ik juist alleen maar goede ervaringen mee.

Bezorging gaat via PostNL. Die maken er een gewoonte van om eerst te zeggen dat ze tussen 2-4 komen. Om 4 uur wordt dat tussen 4-6, en om half 6 wordt dat "Oh, we hebben je gemist" terwijl ik thuis was. Ik ben daar wel klaar mee, dus gebeld om pakket terug te laten nemen en geld terug te storen. Nog steeds geen bevestiging of ander bericht gekregen. Intussen dezelfde SSD bij een ander webshop besteld, lag na 2 dagen klaar bij de AH waar ik mn boodschappen deed. Ik heb het inmiddels al in gebruik genomen. Het Coolblue pakket ligt denk ik nog steeds ergens aan de rand van het dorp waar PostNL het heeft achter gelaten, en mn geld heb ik ook nog niet terug. Ik heb nog niet eens van Coolblue gehoord.

Is het Cooblue aan te rekenen dat PostNL niet doet wat ze zeggen? Jazeker. Coolblue kiest voor PostNL, ik heb geen keuze daarin. Coolblue mag PostNL onder druk zetten om eindelijk eens te doen wat de T&T zegt, en om niet meer te liegen over klanten die niet thuis zouden zijn.

Ze zullen hun best wel doen, en zijn vriendelijk genoeg als je eenmaal iemand aan de telefoon hebt.
Maar ondertussen is het feit wel dat ik het product dat ik Coolblue terug heb laten nemen inmiddels in huis heb via een andere webshop, terwijl ik van Coolblue klantenservice na het telefoongesprek niets meer heb gehoord. Geen geld, geen bevestiging, helemaal niets.

Dat kan beter, maar belangrijker: zorg er voor dat mensen je klantenservice gewoon niet nodig hebben!

Scorekaart voor Coolblue.nl