Coolblue.nl

Via hun website een aantal Philips Hue producten besteld met daarbij de tekst "Morgen bezorgd".
Ondanks ik die avond al de trackingcode kreeg heeft de bestelling nog twee dagen op "verzamelen" gestaan.
De derde dag volgde de leveringspoging van PostNL, dat is ze niet gelukt en zo heeft de levering precies een week bij PostNL gestaan op status "we hebben de levering niet gehaald...."
Verder ook geen andere leverpoging meer gedaan.

Na een paar keer contact met Coolblue gehad te hebben hierover wordt mijn bestelling geannuleerd en mijn geld teruggestort.
Omdat ik de producten toch graag wou kopen maar deze niet meer voor levering beschikbaar waren maar nog wel voor afhalen hebben ze een afhaal bestelling aangemaakt.
Ik kreeg een email dat mijn bestelling klaar lag en afgehaald kon worden, en wat een feest was dat!

Coolblue Woonboulevard Utrecht.
Bij de ingang staat een aanmeldzuil waar je een QR code uit de email kunt scannen of handmatig kan aangeven waarom je op bezoek komt.
Ik scan mijn code en vervolgens moet ik wachten tot ik geholpen wordt.
Er zijn geen balies, het personeel loopt vrij door de winkel, het concept is dat het personeel je naam omroept zodra je aan de beurt bent.

Ik sta daar te wachten en te wachten naar wat een eeuwigheid lijkt te duren.
Wat mij opvalt is dat mensen die later binnen komen eerder geholpen worden.
Wat ook opvalt is dat dit mensen zijn die voor advies langskomen. Waarom iemand langs komt is zichtbaar op schermen aan de muur waarop je naam staat en waarom je langs komt.
Het personeel roept dan van ergens uit de winkel "ik ben opzoek naar....".
Mijn naam staat elders op het scherm met alleen de melding "nog even geduld".

Wanneer ik bijna op het punt sta om te vertrekken omdat ik het wachten zat ben komt er een medewerken vanuit een deur bij de roltrap de winkel in en roept mijn naam.
Hij zegt "Jij komt je bestelling afhalen zie ik".
Ja, dat klopt, waar zijn mijn spullen? Die moet hij nog gaan halen...zucht...En dan sta je daar weer te wachten en te wachten.
Eindelijk komt hij met mijn bestelling en dan volgt nog het upsell momentje waar ik inmiddels helemaal geen zin meer in heb.

Hallo Coolblue ik heb al besteld!!! Jullie willen geld ik wil spullen, die transactie wil je zo snel mogelijk afhandelen.
Waarom laat je mij dan zo lang wachten en laat je klanten waarvan je nog niet eens weet of je überhaupt gaan bestellen voor?
Er heeft vast een duurbetaalde manager lang over dit concept nagedacht.

Verzending liep niet goed. Duurde een paar dagen voordat de bestelling verzonden is en daarna nog bij PostNL blijven hangen en nooit geleverd te worden.

De telefonische klantenservice was prima, klantenservice in de winkel kan veel beter.

Scorekaart voor Coolblue.nl