Informatique

Laptop voor HBO gekocht voor mijn zoon. Keuze gevallen op een Lenovo met een NVIDIA RTX 4050 in verband met de software die voor zijn studie noodzakelijk is.

- keurig verpakt
- netjes via Track en Trace van DHL
- Gezien de waarde van het artikel een prima aflever methode met code via email
- Vlotte verzending

Het laptop scherm ging na drie dagen alleen nog maar afwisselende kleuren weergeven. Na enig eigen onderzoek:
- tweede scherm aansluiten op HDMI poort (aangesloten op RTX4060 videokaart)
- drivers updaten
- windows updaten voor zover nog nodig, al direct na levering gedaan)
- pogingen gedaan de BIOS op het tweede scherm te krijgen, niet gelukt
- andere instellingen van de drivers geprobeerd
- laptop een dag volledig uit gezet om goed te laten afkoelen

Niets van dit alles hielp. Daarna 's avonds een email geschreven met al mijn bevindingen. Daarbij aangegeven dat de laptop voor mijn zoon was voor aanvang van zijn studie (NVIDIA kaart verplicht in verband met CAD en andere 3D programma's).

De volgende ochtend al teruggebeld waarbij men aangaf dat de laptop retour gestuurd mocht worden. Daarbij direct aangegeven dat dezelfde niet meer op voorraad was. Ze boden aan een exemplaar met doosschade en een kras op de cover te leveren met verder alle garanties erbij met een korting van 100 euro. Binnen een paar dagen was deze geleverd en werkt tot dusver naar volle tevredenheid.

Daarom deze review, echt een voorbeeldige afhandeling en ondersteuning. Als ik weer eens iets nodig heb dan zal ik zeker ook eerst even bij dit bedrijf kijken.

Scorekaart voor Informatique