Azerty

Ik heb een LG 1440p oled 240hz gekocht bij Azerty voor €620.

Toen het scherm werd geleverd, viel het mij op dat er geen beschermfolie op zat en dat er een vingerafdruk op het scherm aanwezig was. Bovendien ging het scherm niet aan en werkte niet. Ik heb dit direct bij de retouraanvraag aangegeven als defect en het scherm vervolgens binnen de wettelijke termijn van 14 dagen retour gestuurd.

Azerty heeft mijn retour in behandeling genomen, maar meldde dat het scherm met schade was aangekomen door toedoen van PostNL. Ze vertelden me dat, omdat ik het scherm heb teruggestuurd in dezelfde doos als waarin ik het had ontvangen, ik maar een klacht bij PostNL moest indienen en de schade via hun verzekering moest claimen.

Volgens de medewerker is defect anders dan schade en dat is de reden waarom ze geen nieuw scherm of het aankoopbedrag terug kunnen geven.

Dit vind ik absurd, omdat ze op deze manier geen enkele oplossing bieden. Het is bovendien logisch dat een product dat als defect wordt geretourneerd ook defect bij hen aankomt. Dat was immers precies de reden waarom ik het heb teruggestuurd.

Dit was een particulieren bestelling en ik ben een vrouw van 60+ en dit was een cadeau voor mijn zoon.

Antwoord op Azerty B.V.

Volgens mij is 'niet de standaard' een understatement als ik de andere reviews lees. Het komt erop neer dat een defect product naar een klant wordt gestuurd, die het binnen vier dagen terugstuurt. Vervolgens krijgt die klant doodleuk te horen: 'Sorry mevrouw, maar u bent 620 euro kwijt. Tot ziens. Zoek het maar uit met PostNL, want u heeft het aangetekend verstuurd en bent verzekerd tot 500 euro.' Toen gevraagd werd of jullie het verschil zouden vergoeden, was het antwoord simpelweg: 'Nee, dat is niet ons probleem.'

Jullie zijn geen kleine onderneming, dus ik snap totaal niet waarom er niet met de klant wordt meegedacht. Jullie hebben nu 620 euro extra omzet, terwijl de klant met de schade blijft zitten en het verder zelf mag uitzoeken

Beste Marianne,

Bedankt voor je review en het delen van je ervaring met ons. Het spijt ons te horen dat je problemen hebt ondervonden met het LG-scherm en onze retourprocedure.

We begrijpen dat het frustrerend is om een defect product te ontvangen en vervolgens tegen problemen aan te lopen bij het retourneren. We willen graag benadrukken dat we ons best doen om elke klant een positieve ervaring te bieden en we betreuren het dat dit in jouw geval niet is gelukt.

Wat betreft de vingerafdruk op het scherm, dit is inderdaad niet de standaard die we nastreven. We zullen dit intern onderzoeken om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Wat betreft de schade tijdens het transport, begrijpen we je zorgen. Helaas is het zo dat wij de schade van jouw zending niet kunnen melden bij PostNL. Zij wensen dat de verzender hiervoor melding maakt bij hen.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

Stijn
Azerty Klantenservice