Azerty

Al 15 jaar koop ik als goede klant bij azerty, eerst 4 jaar privé en daarna al 11 jaar zakelijk. Gemiddeld koop ik ongeveer voor 20-30K per jaar en dit jaar heb ik al voor 70K producten zakelijk gekocht bij azerty. Dit komt omdat ik op dit moment bezig ben met vervanging van alle servers. Normaal gesproken koop ik supermicro servers maar sinds vorig jaar heeft supermicro een andere policy waardoor je geen barebones meer kan kopen, en alleen de servers kan kopen met cpu/ram en 1 disk erin.

Daarom heb ik dit jaar andere merken geprobeerd, specifiek de asrock 1U12E-GENOA/2L2T. Heb 2 servers gekocht bij azerty en 1 server in productie genomen. Na 2 maanden is de eerste server kapot, dit is natuurlijk abnormaal maar je kan gewoon slecht geluk hebben. Ik heb de backup server geïnstalleerd en de kapotte server terug gestuurd naar azerty. Weer 2 maanden later heb ik de kapotte server nog niet terug van de RMA, en de 2de asrock server is ook kapot gegaan. Voor de duidelijkheid de 2de asrock heeft compleet andere componenten en in beide gevallen is het moederbord kapot gegaan.

Nu beiden mijn asrock servers kapot zijn heb ik een oude supermicro gebruikt en ben gaan kijken naar andere merken, het kost veel tijd en geld om deze servers te vervangen en nadat 2 gloednieuwe servers beiden kapot zijn gegaan binnen 3 maanden heb ik het vertrouwen verloren in dit type servers.

Omdat mijn server al bijna net zo lang in de RMA staat als dat ik de server in productie heb gehad heb ik gevraagd of ik mijn bestelling kan annuleren, omdat dit duidelijk een ondeugdelijk product is.

Dit is een B2B transactie en ik heb natuurlijk geen consumentenrechten, wel ben ik bereid retourskosten te betalen of andere kosten die azerty verliest bij de herverkoop. Eerlijk gezegd had ik gehoop dat azery wat meer druk zet op asrock om deze servers terug te nemen.

Dit is wat azerty mij heeft verteld: Het product is een paar keer verkocht en het risico is te groot dat, wanneer we deze twee producten retour nemen, we deze over vijf jaar nog in ons magazijn hebben liggen.
Op basis van deze beoordeling kunnen we je helaas alleen maar een reparatie binnen garantie aanbieden.

Kennelijk is het irrelevant dat:
1) Het een ondeugdelijk product is.
2) Ik al 15 jaar klant ben bij Azerty.
3) Dat ik nog NOOIT zakelijk een retour heb gevraagd.
4) De totale kosten van de server barebones minder is dan 10% wat ik al dit jaar besteed heb bij Azerty, laat staan de andere 14 jaar waarbij ik loyaal klant ben. Zelf als ik bijvoorbeeld 20 producten koop die 50-100 euro per stuk goedkoper zijn bij een andere winkels bestelde ik gewoon trouw bij azerty.

Mijn vertrouwen is zwaar beschadigd, heb daarom voor 60k bij een concurrent gekocht gisteren om verder te gaan met de server vervangingen voor mijn bedrijfje. Verwacht dat ik eind september mijn asrocks terug heb, of nog later....?

Afrader voor zakelijk gebruik, je bent niet meer dan een nummer bij Azerty. Lijkt verder niet uit te maken hoeveel je besteld.

14-07-2024 MM300099252
13-05-2024 MM300091908

Azerty is meestal op tijd met verzendingen, de ETA die aangeven word op de site en in offertes is duidelijk en accuraat.

Gemiddeld is de reactie tijd een paar dagen, voor zowel sales/offertes en service. De klantenservice reageert wel meestal binnen 24 uur.

Beste,

Hartelijk dank voor je uitgebreide feedback.
We waarderen het enorm dat je al meer dan 15 jaar klant bent bij Azerty.
We begrijpen dat je vertrouwen is geschaad, en onze zakelijke afdeling is inmiddels met je in contact om een passende oplossing te vinden.

Stijn
Azerty Klantenservice