AlgemeenIk heb bij MaxICT besteld omdat zij het product voor een scherpe prijs konden leveren (binnen 3 dagen); andere webshops hadden een buitenproportioneel hogere prijs of extreem lange levertijd.
Ik zag in de reviews dat het een hit-en-miss scenario was, maar na een week radiostilte wist ik dat ik tot de tweede categorie behoorde. Ik heb een open mail gestuurd met de vraag van de orderstatus en twee dagen later heb ik een strenge doch beleefde mail gestuurd en aangestuurd op een negatieve review omdat ik weet dat ze op reviews veel aandacht besteden.
Ze hebben me keurig te woord gestaan, maar in hun antwoorden de waarheid opgerekt; het was toevallig net binnengekomen toen ik mailde, en bij mijn derde mail kreeg ik een track&trace code (een dag later dan beloofd), en daarna duurde het nog ongeveer een halve dag voordat de koerier het in ontvangst had genomen; op zich niet erg, maar gecombineerd met "hun waarheid" wel teleurstellend.
Ik gun MaxICT van harte succesvol zakendoen, het is een zwaar concurrerende markt met weinig marge, maar als ze hun energie en mankracht gebruiken bij review-reply's en brandjes blussen in plaats van in de orderverwerking en interne processen, dan ben ik niet bijster blij met de gang van zaken.
Ik heb er druk achter gezet, en uiteindelijk mijn zin gekregen, maar dit zou vanzelfsprekend moeten zijn.
Ik hoef ook geen spijtbetuiging of "wat vervelend om te horen dat..", maar ik hoop echt dat ze de interne processen verbeteren, eventuele rotte appels binnen het bedrijf wegpromoveren en er weer een bloeiende zaak van kunnen maken; het laatste beetje chroom om een dozenschuiver heen (sorry voor de platvloerse vergelijking) is net dat beetje extra dat een klant terug laat komen, en met zo weinig winstmarge is dat een echte uitdaging.
Daarom hoop ik ook dat de reviews die na mij komen wel kunnen zeggen dat de communicatie eerlijk was, tijdig en eventuele problemen ook snel aangepakt kunnen worden.
Besteld: 2-3 dagen levertijd met genoeg op voorraad bij de leverancier.
Na een week contact gezocht en 2 dagen gewacht op een reactie.
Daarna een mail gestuurd en duidelijk gemaakt dat ik niet blij was met de gang van zaken en toen werd ineens het een en ander in gang gezet maar met antwoorden die net buiten de marge vielen: positieve toon, maar geen harde feiten.
Uiteindelijk zal de levering in 11 of 13 dagen gebeuren (aangenomen dat de koerier niet liegt over de status van hun collo); het is nu echt onderweg naar het depot.
Keurig te woord gestaan, maar met lange radiostilte; er zou een interne trigger moeten zijn dat een bestelling van een product op voorraad niet 7 dagen stil ligt.
Qua inhoud niet iets om op te bouwen, maar ik geef hier een voldoende omdat het wel in de richting is; dit kan beter en dit is wat gevoelsmatig het verschil kan maken; eerlijk en open in plaats van politiek correcte antwoorden die weinig houvast bieden.
Beste xtinus,
Bedankt voor het delen van uw ervaring met MaxICT. We nemen uw feedback erg serieus en betreuren dat uw bestelling niet aan uw verwachtingen heeft voldaan.
We begrijpen uw frustratie over de vertraging in de verwerking van uw bestelling en de communicatie hierover. We bieden onze excuses aan voor de onjuiste informatie die u in de eerste paar reacties heeft ontvangen. We streven ernaar om transparant en eerlijk te communiceren met onze klanten en we zullen onze interne processen herzien om dit in de toekomst te voorkomen.
We waarderen uw feedback over onze klantenservice en we zullen ons best doen om deze te verbeteren. We willen dat onze klanten zich gewaardeerd en gehoord voelen, en we zullen onze medewerkers trainen om hier beter in te worden.
We hopen dat u ons nog een kans wilt geven om te laten zien dat we het beter kunnen doen. We werken hard om onze service te verbeteren en we geloven dat we u een positieve ervaring kunnen bieden bij uw volgende bestelling.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak.
Met vriendelijke groeten,
MB - MaxICT