Azerty

Ik heb vorige week een 2 artikelen besteld bij Azerty. Eén daarvan is een Apple Watch.
Bij aankomst was de zending beschadigd en de Apple Watch zat er niet meer in. Ik heb snel contact opgenomen met Azerty, foto’s gestuurd en zij hebben gelijk een onderzoek ingesteld bij de vervoerder. Zij weigerde een vervangend product te leveren, terwijl ik hem spoedig nodig had. Een paar dagen later bleek uit de verklaring van PostNL dat inderdaad het artikel onderweg verloren was gegaan en dat zij in aanmerking kwamen voor een schadevergoeding van maar liefs €8,03? omdat zij hadden gekozen voor standaard verzending, niet eens verzekerd zoals op hun site staat vermeld.

Vervolgens werd de zaak op ten hoogste geëscaleerd. Ik zat namelijk te mailen met de directeur van Azerty. Hij weigerde een terugbetaling door te zetten omdat het gewicht overeenkwam toen het pakket voor het eerst bij PostNL aankwam. Dit loopt hij doodleuk allemaal te vertellen terwijl hij in die zelfde mail nog die verklaring had geplaatst met dat PostNL het artikel onderweg had verloren. Dus zijn argumentatie slaat nergens op.
Hij vindt dat zij als webshop “hun werk hebben gedaan” ( ja echt dit is echt te gek voor woorden) door het pakket aan PostNL te geven. Wat overigens juridisch fout is en echt absurd is om überhaupt te denken.

Hij komt bovendien niet over als een hele sympathieke meneer, maar eerder zeer egocentrisch en totaal geen oog voor de klant. Je zou denken dat de directeur van een webshop van zo’n schaal een beetje professioneel is. Tutoyeren kost hem ook teveel moeite en bovendien had hij het lef om de schuld op mij te leggen?

Hij argumenteerde dus dat ik het pakket had aangenomen (het pakket was beschadigd geraakt bij PostNL, dit zag ik bij het aannemen in eerste instantie niet) en het dus mijn eigen fout is dat ik nu voor een product heb betaald dat nooit is geleverd, want zij “nemen zulke pakketten niet aan”. Dus ik moet dat volgens hem ook niet doen is zijn logica. Echt pure waanzin.

Als ze het in een stevigere doos hadden gedaan met goed verpakkingsmateriaal dan was dit misschien nooit gebeurt. Maar hij denkt dat tijdens het bezorg proces niks fout kan gaan, hij meent namelijk dat de bezorger hem heeft gestolen. Echt pure cynisme dat totaal niet hoort bij een webshop.

Ze bieden helemaal geen oplossing en willen dat ik aangifte doe tegen PostNL van diefstal en ze hebben de brutaliteit om te denken dat ik die moeite ga doen om vervolgens niet eens mijn geld terug te krijgen.

Samenvattend heb ik ongeveer €450 betaald voor een product dat vermist is geraakt tijdens de levering en weigert de directeur zelf, die overigens ten zeerste onprofessioneel handelt en nul oog op de klant heeft, enige compensatie, niet eens de €8,03 die ze van PostNL krijgen als schadevergoeding. Dit is dus de definitie van oplichting. De klantenservice is trouwens wel heel vriendelijk, jammer dat ze zo’n gierige geldwolf als baas hebben, die zich niet eens aan de wet houdt. Schandalig!

Niet eens verzekerd zoals vermeld op hun site, bovendien hebben ze mij opgelicht

De klantenservice is wel vriendelijk, de directeur is een apart figuur. Totaal geen oog op de klant

Scorekaart voor Azerty