AlgemeenVoor in totaal € 1600 aan telefoons en accessoires gekocht, maar mijn meest recente telefoon was meteen de laatste door de ervaring met de klanten"service".
VerzendingShop heeft eigen voorraad en verstuurt dezelfde dag nog; keurig verpakt en op tijd.
KlantenserviceIk koop mijn derde telefoon in een jaar of zeven à € 695 en bestel daarbij een nepleren beschermhoesje: een "Mobilize PU-leer Book Case" van € 19,95.
Binnen twee weken valt het hoesje letterlijk uit elkaar. Iedere kras van een nagel blijft zichtbaar (handig voor een ding dat je meerdere keren in je hand hebt) en het nepleer laat los van het hoesje, waardoor er kleine gaatjes ontstaan in de cover. Misschien een maandagochtendmodel, misschien niet goed gelijmd, misschien Ali Express-troep à € 0,94 die ze met een lekkere marge doorverkopen, wie zal het zeggen.
De klantenservice in ieder geval niet. Als ik dit manco met foto meld, krijg ik terug:
"De krassen en het gaatje in het nepleer zijn waarschijnlijk veroorzaakt door gebruik van het hoesje. Ik kan me voorstellen dat dit er minder mooi uitziet, maar het zorgt er niet voor dat het hoesje minder goed beschermt. Daarom zien we deze schade vooral als gebruikerssporen, en dit is niet iets wat wordt gedekt door de garantie, en kunnen we hierin geen oplossing bieden."
Want stel je voor dat je een beschermhoesje ... gebruikt. Daar was ik het dus niet mee eens, zo werkt garantie niet, dus ik vroeg om opheldering.
Als antwoord krijg ik ineens dat ik voor de helft van de prijs een nieuw hoesje mag kopen (waarschijnlijk nog steeds met dikke marge):
"Ik kan me voorstellen dat je je hoesje[sic] graag op een veilige manier beschermt en dan ook graag ziet dat dit hoesje er goed uit ziet. Daarom stel ik voor om de kosten voor een nieuw hoesje te splitten. Belsimpel vergoedt dan €10,00 waardoor er voor een nieuw hoesje een bijbetaling rest van €9,95."
Ik ga ze uiteraard niet nóg meer geld geven voor dezelfde troep. Ik geef ze met een boel links naar ACM Consuwijzer en dergelijke twee opties, namelijk: gratis een nieuw hoesje dat langer mooi blijft of de koop van het hoesje ontbinden omdat het een ondeugdelijk product is.
En plots kan het aankoopbedrag worden teruggestort.
Door de faux-beleefde maar halsstarrige communicatie, het drie keer moeten zeuren om geholpen te worden met een prutsproduct en het overbodig wollige ChatGPT-achtige samenvatten van de eerdere conversatie ("Uit je e-mail begrijp ik [...]. Ik kijk meteen even met je mee!"), voel ik me geschoffeerd en koop hier nooit meer iets.
Update: Belsimpel heeft naar aanleiding van deze review contact met me opgenomen en kosteloos een ander hoesje opgestuurd. Dat is een fijne oplossing, maar neemt niets weg van wat ik hierboven schreef. Daarnaast blijven ze spammen per telefoon en mail om deze review te updaten, dus bij dezen.
Hi CodeCaster, we balen ervan dat je een negatieve ervaring hebt over Belsimpel. Inmiddels hebben we contact met je opgenomen om de situatie te bespreken. We hopen dat je daardoor weer iets meer tevreden bent over Belsimpel! Groet, Myrthe van Belsimpel