AlgemeenTL:DR; levertijden kloppen voor geen meter, wat een structureel probleem lijkt te zijn als je de andere shopreviews van medetweakers iets verder hieronder leest ipv een incidenteel iets. Levertijd staat op productpagina als "direct leverbaar", maar zodra je al wat besteld hebt en in het klantportaal kan kijken, verschuift de verwachte leverdatum doodleuk even een paar keer met 1 dag (intussen bij mij nu 3 dagen later). Erg misleidend dus.
Ik had met spoed een Thermalright Phantom Spirit 120 SE CPU koeler nodig, en deze was helaas net uitverkocht bij Megekko tijdens mijn winkelsessie daar, waardoor ik op tweakers pricewatch naar alternatieve winkels op zoek was.
Zodoende was ik bij Max ICT terecht gekomen, omdat deze op het eerste oog in pricewatch een goed aantal sterren reviews had gekregen. Dit is wellicht een goed voorbeeld van waarom sterren reviews niet zoveel zeggend zijn, en dat je er goed aan doet om verder te scrollen in de reviews. De problemen die ik had, hebben aardig wat medetweakers ook gehad hieronder, en alhoewel in de reactie van MaxICT lijkt alsof dat incidenteel is, vermoed ik dat het meer structureel van aard is: ze lijken er namelijk al maandenlang mee te kampen volgens hun reacties in deze shopreviews, en nog steeds niet opgelost te hebben.
Zo stond deze koeler op hun site aangemerkt als ruim op voorraad (408 stuks bij leverancier) en direct leverbaar, wat volgens hun site zou betekenen dat indien voor 22:00 besteld, de volgende dag geleverd zou worden. Ik had op 23 april de bestelling rond 19:00 geplaatst in de veronderstelling deze op 24 april te mogen verwachten. Na betaling met iDEAL diezelfde dag geen verzendbevestiging of statusupdate gekregen van bestelling. Eerste rode vlag.
De dag daarna dus gebeld om te vragen naar status update order, en werd snel te woord gestaan door klantenservice. Ook zij konden mij echter niet vertellen wat er aan de hand was met mijn order anders dan dat het doorgaans al wel door de leverancier opgepikt had moeten worden, en dat ze het vreemd vonden dat ze daar verder geen status update over konden zien. De medewerker zou navraag doen bij de leverancier en nog dezelfde dag bij mij op terug komen per email, maar ook dat heeft niet plaatsgevonden. Tweede rode vlag.
Intussen was de verwachte leverdatum in het klantportaal gewijzigd van 25 april nu naar 26 april, n.b. 3 dagen na besteldatum 23 april jl. Gedurende al die tijd stond op de productpagina overigens dat de koeler direct leverbaar was, wat gewoon ronduit niet klopt. Derde rode vlag, en ik had intussen geen vertrouwen in een goede afhandeling meer.
Annuleringsverzoek per mail en telefoon ingediend, welke vrij snel geaccepteerd leek te zijn. Terugbetaling moet nog volgen, maar hopelijk volgt deze snel.
---
Verzending heeft nooit plaatsgevonden, dus kan ik niet anders beoordelen dan waardeloos.
Telefonisch snel te woord gestaan inzake status update vragen van de bestelling, maar inhoudelijk niet geholpen omdat het ook voor de klantenservice onbekend was wat er met mijn order aan de hand was.
Zojuist een annuleringsverzoek ingediend voor de bestelling zowel per mail als telefonisch. Deze lijkt snel opgepakt te worden, en zou als het goed is binnen 24 uur ivm ideal betaling teruggestort worden. Indien mijn review niet meer geupdate is in de tussentijd heeft dat ook plaatsgevonden.
Beste Prototype,
Hartelijk dank voor uw waardevolle feedback betreffende uw recente bestelling. Het spijt ons zeer te horen dat uw ervaring niet aan de verwachtingen voldeed.
Uw feedback is voor ons van groot belang en wij grijpen deze kans aan om uw zorgen te adresseren en verbeteringen door te voeren.
Wij begrijpen de frustratie die de vertraging bij de levering van uw bestelling heeft veroorzaakt en willen enkele zaken ophelderen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak. De technische problemen die u ondervond, zijn gerelateerd aan het type e-mailadres dat u gebruikt, waardoor ons systeem geen berichten naar u kon versturen. We zijn actief bezig met het oplossen van deze kwestie.
U merkte op dat er een cut-off tijd van 22:00 werd gehanteerd voor uw bestelling, maar op de productpagina wordt duidelijk aangegeven dat dit 16:30 is. Hierdoor werd uw order de volgende dag verwerkt, wat de vertraging heeft veroorzaakt.
Hoewel u een zakelijke bestelling plaatste en formeel geen recht had op annulering, hebben we u toch ondersteund door de bestelling te annuleren en de terugbetaling te verwerken. U zou het bedrag binnen 24 uur op uw rekening moeten ontvangen.
Wij willen benadrukken dat, ondanks recente tegenslagen, onze toewijding aan uitmuntende klantenservice onverminderd blijft. We nemen uw feedback serieus en zullen deze inzetten om onze dienstverlening te verbeteren en toekomstige incidenten te voorkomen.
We hopen dat u ons de mogelijkheid biedt om in de toekomst opnieuw uw vertrouwen te winnen. Wij streven ernaar om onze klanten altijd de beste service te bieden.
MB - MaxICT