AlgemeenIk heb op 28 januari dit jaar een Asrock Taichi X670E moederbord en een Thermal Grizzley contactframe besteld bij Max ICT. De bestelling was makkelijk te plaatsen en het betaalproces verliep soepel. Werd via de mail op de hoogte gehouden op de levertijd.
VerzendingIn twee mails werd aangegeven dat beide producten werden verzonden, via twee verschillende pakketdiensten (DHL en DPD). Het contactframe kwam op de verwachte datum aan, het moederbord (maar daarover later meer) een dag later, omdat dit vanuit Duitsland werd verzonden. Beide zaken waren goed verpakt, al stak er een venijnige adder onder het gras.
KlantenserviceIn eerste instantie had dit een zwaar negatieve ervaring kunnen worden. Dat ik de klanten/klachtenservice toch als goed heb ervaren komt door met name de afhandeling van mijn probleem door de RMA afdeling, ondanks dat het proces bijna twee maanden heeft geduurden het contact in het begin wat stroef verliep. Vandaar vier sterren in plaats van vijf.
Want wat wilde het geval? Ik kreeg een mooie doos uit Duitsland, die ik openmaakte en waarin een Asrock doos met een AM5 moederbord in zou zitten. Toen ik vervolgens de klep van de Asrock doos wilde openmaken, zag ik dat deze dichtgeplakt was met een stukje tape. Enfin, ik maak dat stukje tape voorzichtig los, open de klep en zie tot mijn grote verbazing dat er geen moederbord in de doos zit.
Vervolgens de RMA afdeling van Max ICT gebeld. Ik werd vriendelijk telefonisch te woord gestaan door de medewerker, die het ook zeer vreemd vond dat er geen moederbord in de doos zat. Hij vroeg me daarop of ik foto's kon maken hoe ik de doos aantrof. Dat heb ik vervolgens gedaan en heb de foto's via de mail verzonden. De medewerker maakte intern een RMA aanvraag aan.
Om een lang verhaal kort te maken, na diverse telefoontjes kwam ik erachter dat de RMA afdeling zijn best heeft gedaan om dit probleem op te lossen, alleen stuitte het op de aanvankelijke onwil van de Duitse leverancier. Uiteindelijk heeft deze leverancier indirect toegegeven dat de fout bij hen lag.
Gisteren heb ik nogmaals contact opgenomen met de RMA afdeling, waarbij de medewerker vervolgens zelf voorstelde om het bedrag te crediteren en weer terug te storten. En de medewerker heeft zich verexcuseerd voor het feit dat het wel erg lang heeft geduurd.
Vandaag is netjes het geld teruggestort, En kreeg ik een mail met daarin de creditnota. Al met al is alles tot tevredenheid opgelost.
Beste Koetsie,
Hartelijk dank voor je review over je bestelling bij Max-ICT.
We waarderen je feedback enorm.
We zijn blij te horen dat je tevreden bent met de bestelprocedure, het betaalproces en de verzending van je bestelling. We vinden het fijn dat je op de hoogte bent gehouden van de levertijd en dat beide producten goed verpakt waren.
We begrijpen dat je in eerste instantie een teleurstellende ervaring had met het ontbreken van het moederbord in je bestelling. We vinden het erg jammer dat dit is gebeurd en we bieden onze excuses aan voor de vertraging in de afhandeling van je RMA-aanvraag.
We zijn blij dat je tevreden bent met de manier waarop de RMA-afdeling je probleem uiteindelijk heeft opgelost. We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om ons te bellen en foto's te sturen van de lege doos. We zijn blij dat we je uiteindelijk een volledige terugbetaling konden aanbieden.
We nemen je feedback over de onwil van de Duitse leverancier ter harte. We zullen met onze leveranciers samenwerken om ervoor te zorgen dat dit soort fouten in de toekomst niet meer voorkomen.
We hopen dat je ondanks deze vervelende ervaring toch tevreden bent met onze service. We hopen dat je in de toekomst nogmaals bij ons zult bestellen.
CvL - MaxICT