Megekko

Ik ben al jarenlang klant bij dit bedrijf, maar dan onder de voorgaande naam CD-ROM-LAND Breda sinds Q1 2013.

Dit bedrijf heeft mij altijd zeer goed geholpen als ik snel PC-spullen nodig had waarbij zelfs het bestellen voor 20:00 uur de volgens ochtend om 9 uur het al op de stoep stond, de website werd dan ook in een tijdsbestek van enkele minuten in de voorraad bijgewerkt. Tegenwoordig kan je zelfs t/m 22:30 bestellen voor een volgende-dag levering.

Helaas staat er tegenwoordig niet het aantal producten maar alleen de leverings-dag vermeld of uit eigen voorraad maar dat mag de pret niet drukken. Zodra producten niet meer leverbaar zijn, zoals wat ik bij de ROG Maximus Z790 Extreme ervaarde na aankoop, wordt het product vrij snel van de website gehaald zodat men niet op iets onbereikbaars bestellen, dat is op zich wel prettig.

Producten werden doorgaans ook zeer netjes en beschermd verpakt in de dozen, iets wat ik niet altijd terug zie bij andere dozen-schuivers zelfs als het gaat om kwetsbare harde-schijven.

De prijzen zijn of waren dan wel niet altijd de laagste, maar dat gezegd hebbende krijg je wel service en een fysieke winkel ervoor terug.

Mede hierom bij dit bedrijf gebleven, ondanks de naamswijziging. De fysieke winkel ook enkele keren bezocht, niet alleen als leuk uitje maar ook voor twee RMA-afhandelingen, dan heb ik het wel over de CD-ROM-LAND winkel en niet de pop-up store in huidige vorm.

Zoals gezegd worden producten normaliter vrij accuraat op basis van de website informatie verzonden, kleine vertragingen zijn altijd mogelijk maar gelukkig heb ik dat niet veel ervaren. Zelfs is het mogelijk een eigen dag te kiezen voor de PostNL levering en waar mogelijk avond-levering of niet bij de buren af te leveren, dat zijn zeer prettige opties die ik elders liever ook terug zie.

De website is overigens vrij vlot en het bestelproces is snel af te handelen.

Mocht er onverhoopt vertraging ontstaan krijg je hier per email een status-update van, dan wordt je altijd een beetje op de hoogte gehouden in plaats van dat je in het donker tast.

De klantenservice is prettig, een van de grote redenen waarom ik hier een trouwe klant ben gebleven. Contact via E-mail is relatief vlot en je wordt netjes te woord gestaan.

Bij de 2 RMA afhandelingen in het verleden voor een Asus 780Ti DC2OC en een Asus PG279Q in de CD-ROM-LAND winkel kreeg ik na 2 weken alweer een 780Ti DC2OC retour, dit was in de laatste maand van 3 jaar garantie. (helaas recent is die RMA videokaart ook overleden, hij bleek achteraf niet helemaal 100% stabiel maar dit ligt niet aan de webshop)

De PG279Q had voor de helft een kapot paneel met groene verticale strepen die verdwenen bij het aanraken van de bezel, bij testen bij de technische dienst in de fysieke winkel bleek dit ook. Ik kon direct een showroom model meenemen uit de winkel die tot op heden nog steeds goed dienst doet. Dit was ongeveer binnen een maand na aankoop.

Bij beiden zelfs fysiek naar de winkel gegaan om eventuele schade per transit te voorkomen, alles is kosteloos netjes opgelost.

Hoewel dit de ervaring is van het bedrijf onder de oude naam vind ik het persoonlijk nog steeds relevant en motiverend hiermee zaken te blijven doen.

Een ervaring van een recente bestelling was dat ik wel avondlevering had gekozen, maar wegens vertraging dit niet waargemaakt kon worden. De avondlevering kost extra geld.

Deze was op Woensdag 28 Februari (2024) 14:30 besteld, en ik verwachtte deze op Vrijdag avond binnen te krijgen want het product zou binnen 2 werkdagen leverbaar zijn, helaas werd dit Zaterdag middag om 12:52 uur wat voor mij een wat rottig tijdstip was.

Bij de opvolgende bestelling op Zaterdag 23 Maart (2024) 15:26 tevens weer gekozen voor avondlevering, meteen daarna ook een E-mail gestuurd betreft het mislopen van de avondlevering van de vorige bestelling.

Ik wilde hiermee meteen vermelden dat ik niet Maandag kon kiezen als avondlevering, enkel Dinsdag, maar het bleek dat dit met de capaciteit van PostNL te maken had omdat andere Maandagen wel in de avond kiesbaar waren en PostNL ook Maandag avondleveringen doet.

Megekko heeft het toen meteen even nagekeken en het geld terug gestort voor de avondlevering van beiden(!) bestellingen, ondanks dat de meest recente bestelling wel netjes in de avond op de afgesproken dag geleverd werd.

Ik kan niet anders zeggen dat dit een zeer netjes gebaar is richting de klant, waarvoor hulde, het schept zoveel vertrouwen om hier nogmaals bestellingen te plaatsen.

Ga zo door.

Scorekaart voor Megekko