AlgemeenDe (online) winkel met heel veel componenten, die uitstekend zijn beschreven, met de daarbij horende specificaties en prijzen. Daardoor kon ik goed de componenten uitzoeken, die ik tot een goede PC bij hun kon laten assembleren. Zelf heb ik daar geen ervaring mee.
Vooraf had ik een paar vragen gesteld over het benodigde vermogen en welke type RAM geheugen met het gekozen moederbord aanbevelingswaardig was. Daar kreeg ik snel een goede reactie op.
Na bestelling werden de componenten nog een keer gecontroleerd op comptabiliteit. Ik had wel een kortere levertijd verwacht, dan ik uiteindelijk gekregen heb. Dit doordat de voorraad bij 2 leveranciers (2-3 dagen) gelijktijdig met mijn bestelling op 10+ dagen werd gezet. Maar daar kan Azerty zelf weinig aan doen. Één van deze onderdelen kwam weer na 2 weken op voorraad. Daarna wilde ik niet meer op het andere component wachten en is in overleg met Azerty geswitcht naar een ander gelijkwaardig component die op voorraad lag. 3 dagen later was de PC geassembleerd en kon ik hem komen ophalen.
O, ja de PC wordt voor uitlevering getest, daarbij bleek dat 1 HDD defect was, deze is na tel. overleg direct vervangen door een ander exemplaar van een ander merk.
Kortom een iets langere levertijd voor de maatwerk PC, maar compleet gecontroleerd en getest afgeleverd.
Over daadwerkelijke verzending heb ik geen oordeel. Je kon de PC bestellen en ook afhalen. Voor deze laatste mogelijkheid heb ik persoonlijk gekozen, omdat ik geen vertrouwen heb in Post.nl. De bezorging van deze dure en kwetsbare systemen vind ik te risicovol. Bij afhalen stond de PC keurig gereed. Met een karretje en de lege dozen kon ik deze naar de auto rijden. Die netjes voor de deur geparkeerd kon worden.
KlantenserviceNog geen klachten gehad. Levertijd was voor mijn gevoel iets te lang, omdat onderdelen bij de leverancier gelijktijdig met mijn bestelling uit voorraad liepen.
Werd na de bestelling, iedere week netjes per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang. De bestelling en binnenkomen v/d componenten was ook online te volgen.
Netjes te woord gestaan bij advies en bij switchen naar andere componenten om de levertijd niet geheel uit de hand te laten lopen.
De switch naar een ietsje duurdere processor moest ik bijbetalen, maar voor de switch naar een ietsje goedkopere HDD zou ik een klein bedrag op mijn Visa teruggestort krijgen. Dat is nog niet gebeurd. Een kleinigheidje op het hele bedrag, maar het kan wezen dat dat nog in behandeling is.
Kortom ben als klant netjes behandeld en hoop dat, dat zo blijft als er problemen optreden. (Liever niet) Vooralsnog heb ik er vertrouwen in.