Informatique

Ik wil dit toch even kwijt.

De laptop van m'n oma liep niet meer zo lekker, dus ik besloot om er onder andere wat meer RAM in te stoppen.

Oude HP, dus het zou sowieso gezeik worden qua compatibility.

Ik kwam bij Informatique uit. Redelijk in de buurt van m'n werk kon ik na werk nog even langs om bankjes te gaan testen, en omdat ik dan IN een winkel zou zijn zou ik zeker kunnen slagen.

Ik had een setje RAM vooruit besteld, zodat het snel gedaan zou zijn, of ik ter plekke even had kunnen omruilen.

Het bestelproces was gewoon goed. Eenmaal daar was het ophalen van m'n bestelling ook heel eenvoudig.

Met de laptop, en een setje RAM in de hand ben ik naar een balie gelopen waar een werknemer achter stond. Na de situatie uitgelegd te hebben kon ik de laptop daar even openmaken de bankjes stante pede even testen. Over deze werknemer overigens niets dan goeds. Leuke vent.

Helaas werkte die dus niet. Maar geen paniek! Hiervoor was ik naar een winkel gegaan! Om de bankjes om te ruilen moest ik naar een andere balie. Geen punt. Mijn huidige ervaring tot dat punt was fantastisch. Als de volgende werknemer ook zo is, dan sta ik over tien minuten buiten.

Eenmaal bij de andere balie was ik snel aan de beurt. Ik legde de situatie uit, en zocht naar bankjes die wel werkte. We zochten wat uit wat meer kans had (Kingston tov de G.Skill die ik besteld had, en ook maar 8GB ipv 16GB, maar in ieder geval beter dan de 4GB die het was op dat moment, dus kom maar door)

Echter konden de bankjes niet naar voren komen. Iets met verpakkingen openmaken en gedoe. Had ik met het vorige setje ondertussen al gedaan, want anders had ik ze niet kunnen testen, maar vooruit. Ik kon het ook niet daar even zelf testen, was allemaal moeilijk.

Maar de werknemer van die balie wilde de laptop wel even naar achteren nemen en het daar inbouwen. Ik zag geen andere optie, dus vooruit dan maar. Tien minuten later was hij terug met een werkende laptop. Nou prima, weer iemand die toch fijn meedenkt.

Totdat ik opeens bij het inruilen van 16GB voor 8GB bij moest betalen. Ik vroeg hoe dat kon. "Het zijn dure bankjes", werd er gezegd. Tja, niet mijn geld, dus als het zo is, dan is het zo.

Ik besloot toch maar even op de factuur te kijken.

Er waren montagekosten in rekening gebracht.

Dat viel even verkeerd. Heb ik nou betaald voor iets waarvan ik aangaf het zelf wel even te kunnen doen?

Ik liep toch even terug. Waarschijnlijk hadden we elkaar verkeerd begrepen.

Blijkbaar was ik ermee akkoord gegaan toen de laptop naar achteren verdween. Er was me niet verteld dat dit een service was waar kosten voor in rekening gebracht werden. Om eerlijk te zijn, ik vind het RAM van een laptop verwisselen dusdanig banaal dat ik er niet eens geld voor zou durven vragen. Drie schroeven, twee klikjes en kijken of Windows zonder bluescreen start.

Na een beetje aandringen ging hij toch maar met m'n leidinggevende overleggen. Tien minuten later was hij terug, en ik kreeg m'n geld terug.

Ik liep uiteindelijk, hoewel geslaagd, met een nare nasmaak naar buiten.

Als ik had geweten dat er kosten in rekening gebracht zouden worden voor het inbouwen, dan had ik nee gezegd.

Ik ben in de veronderstelling dat we een miscommunicatie hadden.

Ik vind de service volledig valide, als ik een 80-jarige zou zijn en wil dat m'n laptop het weer doet, zodat ik naar foto's van vroeger of z'n kleinkinderen kan kijken, en er verder geen verstand van heb.

Wat ik vervelend vond was de manier waarop het gelopen is. Als ik niet op de factuur gekeken had, was ik er misschien nooit achter gekomen.

Het komt een beetje geniepig op me over, hoe het allemaal gelopen is. Beetje vaag doen, en dan achteraf stellen dat ik ergens ja op gezegd heb.

Als ik een keer iets moet hebben, wat ik ook meteen moet testen of het allemaal compatible is, zal ik Informatique zeker weer als serieuze optie overwegen.

Maar deze werknemer heeft me toch iets geflikt, wat ik de afgelopen twee maanden toch niet helemaal een plaats heb kunnen geven. Zuur is het gewoon.

Voor een geeltje extra omzet.

Let goed op bij de servicebalie, je kan deze werknemer voor je krijgen.

Verder een vette winkel met leuk personeel.

Beste Higaphix,

We vinden het erg vervelend om te horen dat u een negatieve ervaring heeft gehad bij onze servicebalie, waarbij er niet duidelijk gecommuniceerd is vanuit ons. Graag zouden wij dit verder nagaan, dit uiteraard met als doel om herhaling te voorkomen, aangezien wij juist transparant willen zijn met onze diensten.

Zou u ons hiervoor a.u.b. een mail willen sturen naar klacht@informatique.nl met uw accountinformatie? Dan nemen we contact met u op om het alsnog goed af te handelen en voor nu onze excuses voor het ongemak en we hopen dat de laptop naar wens functioneert.

Informatique klantenservice

Scorekaart voor Informatique