AlgemeenProbleem met Epson-printer die net anderhalf jaar oud is (boven 100 EUR aanschaf). Blijken online meer mensen last van te hebben.
Je wordt naar mijn mening op meerdere manier ontmoedigd om je garantierechten te halen, zie uitleg verderop.
Laatste keer geweest dat ik hier bestel en ik gun eigenlijk iedereen die geeft om garantie (of een goede prijs/kwaliteit) om niet vast te zitten aan dit bedrijf.
Geen issues qua levering. Zolang je maar niets hoeft terug te sturen. Dus heb het gescoord op basis van het heenzenden.
KlantenserviceProbleem met Epson-printer die net anderhalf jaar oud is (boven 100 EUR aanschaf). Blijken online meer mensen last van te hebben.
1. Verschuilen zich achter fabrikant, ondanks dat ik koopovereenkomst heb met Informatique als partij waar ik heb gekocht.
2. Proberen het te gooien op feit dat je geen inkt van betrouwbare 3e partijen zou mogen gebruiken, alleen van fabrikant (soort koppelverkoop, zie ook Europese wetgeving op dit vlak, kortom geen geldige afwijsreden). Ondanks dat het gaat om scheef printen, dus wat uitlijning met inktkeuze te maken zou hebben kunnen ze ook niet vertellen.
2. Als je wilt repareren laten ze je eerst naar Rotterdam rijden (of opsturen tegen natuurlijk flinke kosten gezien gewicht printer wat niet rendabel is gezien aanschafwaarde). Als je er eenmaal bent komen ze al snel met de boodschap dat ze het naar de fabrikant moeten opsturen die dan belachelijke kosten gaat rekenen gezien de waarde van hetgeen ze verkopen (mijn inziens een methode om mensen niet gebruik te laten maken van hun garantie), omgerekend rond de 30% van nieuwwaarde PER HALF UUR waarbij je die fabrikant (die tegengesteld belang heeft) maar op hun blauwe ogen moet geloven. De fabrikant biedt heel toevallig natuurlijk geen 'afvoeren zonder kosten' aan, waarmee het garantietraject onaantrekkelijk en risicovol voor de klant is.
3. In plaats van je even fatsoenlijk te woord staan laten ze een jeugdige medewerker heen en weer lopen tussen de technicus en winkel omdat die niet naar de balie wil komen. Stellen ze zelf voor dat de manager servicedesk gaat bedenken wat te doen en nog van zich laat horen, weigert die even fatsoenlijk naar beneden te komen om het direct af te stemmen (let wel: ben je zojuist dus vanuit midden van het land komen rijden met afspraak vooraf). Al met al enorm vervelende manier van communiceren.
4. In plaats van dat ze afscheid nemen van zulke leveranciers of op zijn minst afspreken dat zulke mijn inziens anti-consument voorwaarden niet gesteld mogen worden gaan ze hier blijkbaar in mee. Geven zelf aan relatief meer klachten bij het merk te krijgen dan bij andere fabrikanten maar hebben desondanks juist van deze fabrikant grote reclamezuilen.
Nog pogingen gedaan om dan tot enigzins vorm van compensatie te komen die telkens in mijn ogen werden gefrustreerd met ene na de andere excuus om niet tot oplossing te komen, waaruit mijn mening is dat men helemaal niet tot een oplossing wil komen maar simpelweg je probeert af te wimpelen zonder dat je dus je verhaal doet bijvoorbeeld in de review-sectie van Tweakers (om maar eens een voorbeeld te noemen).
Heb het maar opgegeven want dit heeft geen zin en mijn inziens is dit niveau 'dozenschuiven zonder garantie', die tegenwoordig ook nog eens stelselmatig bij de producten die ik opzocht fors boven de prijs van anderen zit (dus voor de prijs hoef je het ook niet te doen). Bij een van mijn aangedragen oplossingen geven ze ironisch genoeg zelf aan niet mee te kunnen in de (fors lagere) prijzen van andere winkels.
In reactie op Informatique: het punt is dat jullie voor de klant op moeten komen ipv als doorgeefluik fungeren voor eventuele anti-consumenttactieken, want dat is simpelweg wat ze doen, is al lang een discussie op Europees niveau over gevoerd die tot aanpassing van de regels heeft geleid en toch laten jullie je klanten op deze manier behandelen door een fabrikant. Nogmaals, ik heb met jullie de koopovereenkomst, niet met de fabrikant. Mijn mening blijft in stand.
Beste Vroem Boem,
We vinden het erg vervelend om te lezen dat u zo ontevreden bent over onze service. Bij de inname van uw printer heeft u aangegeven dat u niet originele inkt gebruikt. Dit is iets wat niet een probleem hoeft te zijn voor een fabrikant, maar als na onderzoek door hen blijkt dat die inkt de oorzaak is van het defect dan rekenen zij mogelijk kosten voor het onderzoek en eventueel herstel. Het was voor ons enkel zaak om u vooraf te informeren dat er een kans bestaat dat een fabrikant kosten rekent als een defect is veroorzaakt door niet origineel inkt.
Doordat we het vooraf melden komt u "mogelijk" achteraf niet voor verrassingen te staan. Het is namelijk nog steeds mogelijk dat de printer onder garantie hersteld zou worden. U wilde het risico niet nemen en vroeg of er een mogelijkheid was tot korting op een nieuwe printer. Hoewel wij als bedrijf niet iets verkeerds hebben gedaan, wilden wij u die service bieden. Het model dat u aangaf konden wij echter niet leveren en de muis die u anders met korting wenste was bij de andere aanbieder die u aangaf zodanig in de actie, dat wij niet mee konden gaan met de prijs en daar dan ook nog een extra kortingspercentage op geven.
We vinden het erg jammer dat u ontevreden bent en wij u niet wilden ontmoedigen, maar juist transparant zijn.
Informatique klantenservice