AlgemeenOp 24-11 een moederbord besteld via Megekko. Dezelfde dag netjes een verzend bericht ontvangen, tot nu toe prima.
Vervolgens op 25-11 om 12.17 het bericht ontvangen van DHL dat het pakket bezorgd is bij mij thuis (en een paar uur later de bevestiging van Megekko). Dat is knap want er was niemand thuis, dat was pas in de late namiddag het geval.
Vervolgens kom ik thuis in de verwachting een briefje in de bus te vinden dat het pakket afgeleverd is bij de buren. Echter geen briefje gevonden. Toch navraag bij de buren, buren van de buren en overburen gedaan. Echter niemand heeft iets aangenomen van DHL.
Dus op 25-11 in de avond aan Megekko laten weten dat mijn pakket niet bezorgd is. De reactie van Megekko is 'Het komt soms voor dat de bezorger een pakket scant als afgeleverd terwijl dit niet het geval is'. Ze vragen me nog een aantal werkdagen geduld te hebben. Ik heb Megekko dagelijks laten weten dat ik mijn pakket niet ontvangen heb. Megekko geeft aan dat ik bij mijn buren navraag moet doen, echter die hebben niks in ontvangst genomen.
Vervolgens is er bij DHL een onderzoek gestart dat 10 dagen in beslag nam. De conclusie van het onderzoek van DHL naar de bezorging door DHL:
"Uit het onderzoek zijn geen bijzonderheden bij de levering van de zending naar voren gekomen. Uit alle beschikbare controles blijkt dat de zending is geleverd op het opgegeven adres. Zowel de bezorger als het depot hebben bevestigd dat de zending geleverd is".
Allemaal leuk en aardig, maar er was niemand thuis. Dus of DHL heeft het pakket mee teruggenomen (volgens het onderzoek niet het geval), of ze hebben het pakket op de stoep geplaatst (dat lijkt mij het geval) of ze hebben het bij de buren achtergelaten (volgens het onderzoek is dit niet het geval. Tevens heb ik geen briefje ontvangen en navraag bij de buren heeft niks opgeleverd). Helaas heb ik of mijn buren (of overburen) geen camera's.
Vanzelfsprekend heb ik aangegeven dat dit onaanvaardbaar is en dat ik dan het bewijs wil hebben van de in ontvangstname. Tot nu toe krijg ik steeds van Megekko het antwoord dat het onderzoek van DHL is afgerond (slager die zijn eigen vlees keurt) en dat dit het is. Weg geld.
Ik heb nu een klacht ingediend, hopelijk levert dat wat op. Het moederbord heb ik allang elders besteld. Ongeacht de uitkomst nooit meer Megekko.
Waardeloos, geen levering ontvangen. Dit heb ik herhaaldelijk aangegeven bij Megekko. Het onderzoek heeft het hierboven genoemde resultaat opgeleverd. Oplichters!
KlantenserviceMegekko doet zelf geen onderzoek, dit besteden ze uit aan DHL (die het pakket zou moeten bezorgen). Als DHL aangeeft dat het bezorgt is (zonder bewijs aan te kunnen tonen) is het klaarblijkelijk voldoende. Toch knap als er niemand thuis was...