AlgemeenBestelling plaatsen liep soepel en vlot. ook kwam de op de website overeen met het betaalde bedrag.
Verzendingwas een dag later aangekomen dan de op de website geclaimde dag, maar dit was wel van tevoren gemeld bij de verzendbevestiging.
KlantenserviceToen mijn Sony WF1000XM4 noise cancelling oordoppen na 14 maanden niet meer naar behoren werkten (1 van de 2 doppen had nog maar een batterijduur van1,5 uur met de ANC uit en werd warm tijdens het opladen terwijl de andere het nog gewoon deed met een batterijduur van 5+uur met ANC aan) contact opgenomen met de klantenservice en het apparaat opgestuurd via retourformulier.
So far so good zou je zeggen.
Vervolgens kreeg ik een week lang geen bevestiging dat het apparaat daadwerkelijk was aangekomen, maar ze konden mij toen ik hiernaar vroeg wel vertellen dat het reeds doorgestuurd was naar het herstelbedrijf.
Na nogmaals 1-2weken wachten kreeg ik bericht dat het apparaat onherstelbaar was en ook niet meer leverbaar was.
Krijg ik een aanbod van de optie om het nieuwere model aan te schaffen met maar liefst 20 euro korting ten opzichte van hun eigen website en moest ik binnen 48 uur reageren omdat anders dit aanbod zou vervallen.
In mijn ogen leek dit een schandalige pogingen om onder hun plicht als verkoper jegens de consument uit te komen. Achteraf bleek dit een misverstand te zijn (zie einde van de review).
Ik heb dit aanbod natuurlijk niet geaccepteerd gezien het product nog zeker 10 maanden zou moeten mee gaan dus vond ik een korting van 20 euro veel te weinig waarop ze reageerden dat dit de enige oplossing was.
Op basis van bovenstaande met mijn rechtsbijstand contact opgenomen en deze adviseerde mij dat dit inderdaad geen goed bod was en ik de koop kon laten ontbinden.
Binnen een paar uur hierna krijg ik in een keer een reactie dat ik de helft terug kan krijgen en dat ik dan alleen even mijn bankrekeningnummer aan hun hoefde door te geven.
Update:
Ik heb nogmaals contact gehad met de klantenservice en nu blijkt dat er een zeer groot misverstand zat in de eerste oplossing die ze mij aangeboden hadden. Het blijkt namelijk dat ze vergeten waren te vermelden dat het originele aankoopbedrag afgetrokken mag worden van de prijs waarvoor het nieuwe apparaat wordt aangeboden. Hadden ze dit expliciet in de eerste mail vermeld dan was het een heel ander gesprek geworden en ook een hogere beoordeling.