MediaMarkt

Ik was op zoek naar een nieuwe combimagnetron, nadat die van mij het na kortsluiting had begeven. Na veel vergelijken een nieuwe gevonden. Deze werd bij meerdere partijen voor dezelfde lage prijs aangeboden, echter had de MediaMarkt de snelste levering (vandaag besteld, morgen in huis) en dus uiteindelijk daar de betelling geplaatst.

Website en bestelproces zijn overzichtelijk en je bestelling is zo geplaatst.

De levering van de combimagnetron heeft MediaMarkt uitbesteed aan Dynalogic. Hoewel zij niet heel erg goed worden beoordeeld, werd de combimagnetron de volgende dag keurig conform afspraak geleverd. Dynalogic heeft mij gedurende het leverproces goed op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen in het geplande tijdvak.

Levering geschiedde door twee vriendelijke medewerkers en ze hebben de oude defecte combimagnetron ook ook meegenomen.

TL;DR:
- Ze streven er naar binnen 3 dagen te reageren. De eerste inhoudelijke reactie was pas na 9 dagen. Algehele afhandeltijd ligt inmiddels over de 12 dagen
- Moest zelf bellen om erachter te komen dat het ticket bij de verkeerde afdeling lag;
- Moest zelf bellen om erachter te komen dat ze de foto's niet konden openen;
- Na iedere mail die je stuurt moet je gemiddeld 2 dagen wachten
- Klantenservice biedt e-Voucher in plaats van reparatie of geld terug;

Meer informatie:
Na levering heb ik de doos geïnspecteerd. Deze was onbeschadigd. Helaas bleek na het openen van de doos dat de achterkant van de combimagnetron flink ontzet te zijn. Vermoedelijk schade dat in de fabriek is opgetreden.

Daarover contact opgenomen met de MediaMarkt. Dat kan alleen via een contactformulier op de website. MediaMarkt streeft er naar om binnen 3 dagen te reageren.

Na 6 dagen telefonisch contact opgenomen. Medewerker vertelde mij dat ze binnen twee dagen contact op zouden nemen. Nadat dit wederom niet gebeurde heb ik weer telefonisch contact gezocht. Toen werd mij verteld dat het ticket bij de verkeerde afdeling lag en dat ze de foto's, die ik via het contactformulier had geüploaded, niet konden openen en dat ik ze opnieuw moest sturen. Het is betreurenswaardig dat ze dit niet zelf constateren en hier niet zelf contact over opnemen met de klant.

Na het opnieuw sturen van de foto's kreeg ik twee dagen later een reactie dat ze de schade hadden beoordeeld en mij een e-Voucher wilden aanbieden van €60. Daarop aangegeven dat ik aan een voucher niks heb en een voorstel gedaan voor een creditnota en het terugstorten van de voorgestelde tegemoetkoming.

De klantenservice reageerde vervolgens dat dit het crediteren niet mogelijk is en dat een voucher de enige mogelijkheid is. Uiteindelijk deze met tegenzin geaccepteerd en contact opgenomen met de fabrikant om meer informatie te krijgen over de schade aan het product.

Scorekaart voor MediaMarkt