Azerty

De filosofische uitspraak “Good design is in all the things you notice, great design is in all the things you don't” slaat bij de webshop van Azerty de spijker op de kop. Het aanschaffen van computeronderdelen is namelijk een positieve ervaring, zonder dat je het echt doorhebt. En dat is best bijzonder in een industrie waar je soms hopeloos verdwaalt tussen de veelheid aan fabrikanten, uitvoeringen en onnodig ingewikkelde termen en specificaties.

De webshop oogt overzichtelijk en is gebruiksvriendelijk. Het behoorlijk brede assortiment is gemakkelijk doorzoekbaar dankzij duidelijke categorieën, logische filters en sorteermogelijkheden en een efficiënte zoekfunctie. Productbeschrijvingen zijn gedetailleerd en alle specificaties staan overzichtelijk op een rijtje. Zo vind je snel wat je zoekt en raak je tijdens het oriënteren en vergelijken niet snel de draad kwijt.

Je merkt aan alles dat er goed is nagedacht over de gebruikerservaring. Dat is een groot compliment. Samen met het (on)opvallend soepele bestelproces en de vlotte bezorging zorgt dit ervoor dat ik mijn volgende aankoop zeker weer bij Azerty zal doen.

Vijf sterren van mij, maar toch een suggestie ter verbetering: het zou fijn zijn als er op de productpagina’s directe links staan naar resultatenpagina’s met compatibele producten. Bijvoorbeeld vanaf een bepaald moederbord naar een overzicht met alle passende processoren, geheugenmodules of behuizingen.

De verzending verliep in het kort snel en zonder problemen. Het pakket werd op zaterdag verzonden en was al op zondag bij mij thuis. Alles was compleet, onbeschadigd en goed verpakt - precies zoals het hoort.

Scorekaart voor Azerty