AlgemeenTL;DR: GPU met defect teruggestuurd voor reparatie binnen garantietermijn. Alternate beschuldigd mij geheel onterecht van 'user-abuse' waardoor de garantie en gratis reparatie komt te vervallen.
Ik heb door de jaren heen al redelijk wat aankopen gedaan op Alternate, altijd naar tevredenheid. Daarom vond ik het bij het bouwen van mijn PC ook belangrijk om bij Alternate mijn GPU te kopen, zodat ik erop kon vertrouwen dat, mocht er iets mis zijn met de kaart, ik goed geholpen zou worden (zoals ook in het verleden het geval is geweest).
Nu bleek er inderdaad een fout te zijn met de GPU, waardoor ik de kaart terug heb moeten sturen voor reparatie. Ik was echter stomverbaasd dat Alternate stellig tot de conclusie was gekomen dat er sprake was van 'user-abuse', waardoor de garantie zou komen te vervallen. Ik heb de kaart echter normaal in gebruik gehad en zelfs alleen voor lichte games en liep toen dus al tegen de problemen aan. Daarom heb ik de kaart teruggestuurd. Ik heb er nooit zelf mee geprutst of de kaart overclocked.
Ik vind dit werkelijk bizar en ben behoorlijk op mijn tenen getrapt door de beschuldiging en de waardeloze service. Ik heb geprobeerd mijn verhaal te doen bij Alternate, maar hier hebben ze niet eens op gereageerd. Heel teleurstellend van Alternate.. Ik koop in het vervolg dus elders, en ik zal deze winkel niemand (meer) aanbevelen. Erg jammer.
Klantenservice hield op met reageren nadat ze mij onterecht beschuldigden van 'user-abuse', en mijn GPU daardoor niet meer (kosteloos) zou worden gerepareerd. Waardeloos.