AlgemeenOnderdelen besteld voor een upgrade voor een collega, maar ik wilde iets wijzigen in de bestelling dus mailtje gestuurd naar de klantenservice vanaf mijn eigen e-mailadres en vermeld om welke bestelling het gaat. Ik had geen ordernummer bij de hand, maar aan de hand van de persoonlijke gegevens was de bestelling gevonden. Ik kreeg als reactie "We hebben de orderbevestiging naar dit en dit e-mailadres gestuurd." Het e-mailadres van die collega dus. Dat vraag ik helemaal niet, ik vraag of ik iets kan wijzigen.
Vervolgens krijg ik de volgende reactie "Mijn collega had op de vorige mail gereageerd, maar helaas heeft ons systeem de wijziging van de order niet opgeslagen. Daardoor is de wijziging helaas niet doorgekomen." Sorry, maar dit is gewoon lulkoek. Tip van mijn kant: gebruik het woord "helaas" niet in je reacties. Dit komt voor een bedrijf erg amateuristisch over. Wijziging is gewoon nooit doorgevoerd en order is uiteindelijk klakkeloos verstuurd.
Vervolgens vraag ik of de spullen, die ik wil omruilen, alsnog kan terugsturen, krijg ik als reactie "Je zou kunnen proberen om een MANCO retour aanvraag in te dienen of de zending te weigeren aan de deur." Ik weet niet welke taal de mensen die er werken spreken, maar blijkbaar geen Nederlands want er wordt totaal niet gereageerd op wat ik vraag.
Je kan wel pronken met je beleid dat je geen "dure telefonische helpdesk" hebt om de kosten te drukken zodat je lage prijzen kan hanteren, maar je moet wel iets van service kunnen bieden en dat is nu gewoon nul komma nul. Heb vaker besteld maar maak dit nu voor het eerst mee, dus ik vind het erg jammer.
Leverdatum specifiek op zaterdag gezet, omdat collega dan thuis is en we in het weekend aan de slag konden, maar de bestelling is toch gewoon verstuurd en een paar dagen later afgeleverd. Dus "weigeren aan de deur" kon al niet meer. De reactie die ik hierop kreeg was "De order had de optie "zo spoedig mogelijk" aan staan, waardoor de order gisteren naar je is verzonden." Toen brak mijn klomp helemaal want hoe is het mogelijk dat ie op "z.s.m." staat terwijl ik de levering op een specifieke datum heb gezet en deze datum staat ook op de orderbevestiging vermeld. Dat moet dus met de hand veranderd zijn anders zou ik niet weten hoe dit veranderd kan zijn.
Collega was niet thuis en dit ga je niet geloven, maar de bestelling (2 dozen) is gewoon voor de deur neergezet en afgetekend. Collega woont in een appartementencomplex dus ik vraag me überhaupt af hoe de bezorger binnen is gekomen. Dan heeft hij bij de buren aangebeld en of zelf de levering afgetekend en voor de deur neergezet of de buren hebben dit gedaan. Iets anders kan ik niet bedenken. Nu weet ik dat Megekko daar niks aan kan doen, maar ik zou mijn vervoerder hier zeker op aanspreken want dit gaat alle perken te buiten. Wat als de dozen gestolen waren? Ga dan maar eens hardmaken dat jij er niet voor heb getekend. Ongekend dat je zoiets in je hoofd haalt.
Deze bestelling was een ramp! Vaak besteld hier, altijd goed gegaan, totdat je de klantenservice nodig hebt. Dan komt de ware aard van Megekko naar boven en het ontbreken van een telefonische klantenservice. Want als je iets gewijzigd wilt hebben, is telefonisch toch het snelst en makkelijkst, maar helaas is dit niet mogelijk bij Megekko.
Dan kun je wel pronken met je beleid "We hebben geen dure telefonische helpdesk en dat zie je terug in de prijs. Uiteraard laten we je niet in de steek wanneer je een vraag hebt over je bestelde product of over je algehele bestelling." maar die vlieger gaat helaas niet op. Prima als je ervoor kiest om geen telefoon te hebben, maar je moet wel iets van service kunnen leveren en dat is nu gewoon nul komma nul.
Ik vind dit vreselijk om te doen. Normaal gesproken laat ik dit soort dingen gaan, maar deze ramp bestelling liet me geen keus. Ik heb Megekko hoog zitten. Ik raad jullie dan ook bij iedereen aan, maar deze bestelling was een regelrechte ramp dus ik moest dit wel van me afschrijven. Zeker omdat het voor iemand anders is en ik Megekko helemaal de hemel in prijs bij alles en iedereen. Fijne shop, goede prijzen, meeste dingen op voorraad. Ik heb nu een slechte beurt gemaakt bij iemand.
Dus mijn tip zou zijn: beste Megekko neem gewoon een telefoon want het is helemaal niet duur en kan gewoon niet in deze tijd dat een bedrijf niet telefonisch bereikbaar is. Ik heb bij diverse shops en winkels gewerkt en telefonische bereikbaarheid is gewoon een must. Je bent een bedrijf. Je moet iemand kunnen spreken. Dit kan je niet maken. Er is niets frustrerender wanneer je iets snel gedaan wilt hebben en je moet mailtjes gaan lopen sturen. Dan ben je 3 dagen bezig met uiteindelijk nul resultaat.
Collega was het ook zat en zei bouw het maar in, ik heb geen zin meer om te wachten. Slecht, echt slecht. Ik ga nu twee keer nadenken of ik de volgende keer weer hier bestel.