AlgemeenDe bestelling vinden en plaatsen was makkelijk. De site is vrij overzichtelijk en betaling ging zonder problemen. Maar daarna begon de ellende!!
VerzendingHet zogenaamde "2e-kansje" (een HP laptop) was niet zoals beloofd in goede staat, maar defect: De netwerkkaart werkte niet.
CoolBlue controleert blijkbaar niet de staat van geretourneerde goederen, of in elk geval onvoldoende.
Maar dit was niet alles. Omdat deze laptop moeilijk verkrijgbaar was, heb ik bij de retourzending aangekruist dat ik hem wilde omruilen voor een ander exemplaar, hopende dat hier iets geregeld kon worden. Dat bleek niet het geval, maar CoolBlue ging in de fout door eenzijdig te kiezen voor creditering dmv een tegoedbon. Dat heb ik kunnen omzetten (na behoorlijk lang aan de lijn te hebben gehangen, omdat de medewerker niet wist hoe ze dit moest doen, en het navragen bij een collega liep nogal uit).
Het wordt echter nóg erger: na een week bood CoolBlue opnieuw een zelfde laptop aan als 2e-kans, met een andere beschrijving, dus heb ik het er nogmaals op gewaagd. Dat vertrouwen bleek ongegrond: het bleek zelfde exemplaar te zijn (zelfde serienummer) en de netwerkkaart bleek nog altijd defect.
Conclusie: CoolBlue verkoopt apparaten die teruggestuurd zijn met een duidelijke omschrijving van een defect TOCH opnieuw aan zonder vermelding van dit defect. NIET ZO COOL, COOLBLUE!
Samengevat was het contact met de helpdesk bijzonder tijdrovend en moeizaam (o.a. toen de 1e medewerker me in de wacht zette om iets na te zoeken, kreeg ik plotseling een 2e medewerker aan de lijn die geen idee had waarover het ging, en het was niet mogelijk om terug door te verbinden naar de juiste medewerker. Ik kreeg een wisselgesprek van CoolBlue, waarschijnlijk medewerker 1, maar medewerker 2 bleef me pushen om niet het wisselgesprek aan te nemen, maar mijn hele verhaal opnieuw aan hem te doen ;-( dus toen ik het alsnog probeerde was het wisselgesprek afgebroken).