ALTERNATE.nl

Bij Alternate staat een afgeprijsde MSI Raider GE68HX 13VG-014NL te koop voor 2599 euro (van 2799). Dit is een 16", i7-13700HX, RTX 4070, 32 GB, 2 TB SSD. En een niet afgeprijsde nieuwere MSI Raider GE68HX 13VG-084NL te koop voor 2199 euro. Dit is een 16", i9-13980HX, RTX 4070, 16GB, 2TB. Hoe kan het dat een veel nieuwere en snellere i9 processor 400 euro goedkoper is? De i7 heeft dan nog wel 32 GB geheugen in plaats van 16GB. Ik heb daarom uiteraard de i9 gekocht en los een set van 64 Gb (2x32GB) Kingston voor 217,90 euro en ben dan nog steeds goedkoper uit. Het is wel jammer dat ik dit geheugen zelf moet installeren. Ik had dit graag aan Alternate overgelaten. De betaling ging verder eenvoudig.

De levering was de volgende dag zoals beloofd op de website. Echter, de pakbon en factuur hadden de specificaties van een andere uitvoering. Hier kwam ik pas 's avonds achter toen ik de doos wilde openmaken. Ik heb daarom de dozen niet verder opengemaakt. De klantenservice was toen al dicht en de chatbot kon me ook niet verder helpen. Ik heb toen een e-mail gestuurd en het verschil laten zien tussen de advertentie op de website en de factuur. De volgende morgen ben ik door Alternate gebeld en het bleek toen fout in het systeem bij Alternate te staan. Uiteindelijk bleek de goede uitvoering toch in de doos te zitten. Het gaat hier om een erg dure laptop. Dan verwacht je toch dat dit juist allemaal goed in het systeem staat?

De klantenservice heeft mij goed geholpen met het kiezen van de geheugen uitbreidingsset en bij het oplossen van het probleem met de verkeerde informatie op de factuur, pakbon en doos. Ik heb ook een nieuwe factuur gekregen met de juiste omschrijving. Wel heb ik 's avonds en in het weekend een paar keer iemand geprobeerd te bereiken via de chat, maar dan krijg je alleen een chatbot die mij niet verder kon helpen.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl