AlgemeenSamsung Galaxy Watch 6 Classic 4G 47mm Zilver besteld bij Samsung zelf op 28 juli 2023. Levertijd stond toen op de website als “wordt geleverd vanaf 7 augustus”, naïeve van mij ging ik ervan uit dat er de zevende augustus hele stapels met dozen op de mail zouden gaan en dat we acht augustus allemaal onze bestellingen zouden krijgen. Na bestellen en betalen bleef de Samsung vermelden “wordt geleverd vanaf 7 augustus”. Pas na een paar keer bellen naar Samsung kreeg ik op 11 augustus te horen dat de levering 18 augustus zou worden. Ook werd deze datum toen pas bij de bestelling op de Samsung site weer gegeven.
Dat deed zeer want ik had me er op verheugd. Dus verder gaan kijken en volgens de website van Belsimpel, “voor 23:59 besteld, de volgende dag geleverd”. Klonk te mooi om waar te zijn dus speciaal nog de klantenservice gebeld en ik kreeg mondeling door een vriendelijke dame bevestigd dat ze de horloge in de versie die ik wilde op voorraad hadden. Gelijk de bestelling geplaatst bij Belsimpel (11-08-2023 14:04) en de bestelling bij Samsung geannuleerd. Dit leverde mij twee e-mails op, de eerste dat mijn bestelling was bevestigd en de tweede dat de betaling was gelukt met daarin de opmerking “We gaan tot het uiterste om je aankoop zo snel mogelijk bij je te krijgen. Je ontvangt van ons een e-mail zodra je bestelling verzonden wordt.” maar geen leverdatum.
De eerste datum op de website van belsimpel bij de bestelling te zien was 14 augustus. Dus niet zoals ze bij Tweakers adverteerde “voor 23:59 besteld, morgen geleverd”. Op 14 augustus kreeg ik geen levering van Belsimpel met een horloge maar een mail dat de levering op 19 augustus zou zijn, gevolgd door een tweede mail op 15 augustus dat de levering op 26 augustus zou zijn.
Dat was dus het moment dat ik de bestelling bij Belsimpel heb geannuleerd.
Om een lang verhaal kort te maken; Slecht overzicht van jullie voorraden en levertijden. Zelfs jullie eigen klantenservice heeft geen overzicht op jullie voorraden.
Aanvulling, Belsimpel heeft contact gezocht en hun excuses aangeboden. Ook wilde ze een cadeaubon voor het ongemak geven van €20,- vanuit hun assortiment. Deze heb ik niet aangenomen. Dat ze belden met een excuus was al voldoende om de review aan te passen, ze krijgen nog steeds geen voldoende, met de manier waarop dit is gegaan maar gaan wel van "waardeloos" naar "slecht" vanwege hun bereidheid om de situatie te verbeteren.
De dame die mij te woord stond was vriendelijk en werkte goed mee. Het voorraadbeheersysteem waar zij haar informatie van kreeg klopte niet met de werkelijkheid.