Azerty

In de afgelopen 2 maanden heb ik op Azerty 3 bestellingen geplaatst.

Een ervan was een vrij serieus bedrag met heel specifieke artikelen (server componenten). Azerty was de enige shop waar ik die onderdelen kon vinden. Ik moest wel even wachten omdat ze die componenten niet in eigen magazijn op voorraad hadden, maar alles aan het bestelprocess en de wachttijd was duidelijk. Dat was heel prettig.
Ook was ik heel blij met de 2de kans producten van Azerty. Ze zijn goed gelabeld en als er cosmetische schade is op het product zijn er fotos van de schade. Dit heeft mij twee tientjes gespaard op een kleine PC behuizing. omdat een kleine deuk niet stoorde.

Een specifieke feature wat veel geholpen heeft bij het bouwen van mijn Server en een PC voor een kennis, was het kunnen aanmaken van een bestellijst (soort van een winkelwagen, maar dan zonder de "bestellen" knop). Hierdoor kon ik meerdere verschillende configuraties aanmaken en als lijst op de winkel behouden. Wanneer ik klaar was om te gaan bestellen heb ik dan een van de bestellijsten aan de winkelwagen toegevoegd en hoefde ik niet alle artikelen enkel weer uit te zoeken vanuit een word bestand.

Daarbij komt ook de "winkelwagen delen" URL, super pretiig om even iemand op afstand mee te laten kijken om bevestiging te krijgen van een goede keuze. Of anders ook om voor iemand anders een winkelwagen te kunnen voorbereiden, waar de andere persoon dan zelf kan bestellen in alleen een paar clicks zonder zelf de artiekelen bij elkaar te moeten zoeken.

Kortom, een goede online shop met goed aanbod en duidelijke communicatie over hun producten.

Alle computeronderdelen die ik besteld heb waren op een goede manier ingepakt en kwamen onbeschadigd aan. De verpakking wordt op een efficiente en veilige manier gedaan zodat alles goed aankomt en het niet te veel extra verpakkingsmateriaal nodig heeft.
Top gedaan.

Toen mijn bestelling aankwam, ben ik erachter gekomen dat ik iets verkeerds had besteld. Het ging specifiek om één CPU die niet ondersteund werd door het moederbord dat ik had uitgekozen (De AMD Ryzen 3 3200G wordt niet ondersteunt op AMD 500 series chipset, en dat puur vanwege de andere grafische chip van de 2000, 3000 en 4000 serie van AMD Ryzen, de "niet-G" variante van de CPUs, dus zonder ingebouwde grafische chip, werken wel met de AMD 500 series chipsets).

Jammer natuurlijk, maar het probleem werd vrij snel opgelost, snel een retour aangevraagd, moederbord terugegeven en mijn geld terug gekregen. Geen grote vragen, alleen een kleine inspectie om te kijken of alles nog in de doos was en onbeschadigd.

Ook had ik een verkerd geleverd product (2de kans product) wat door een foute boeking bij een retour onder het verkeerde artikelnummer geplaatst was. Dit werd zeer snel afgehandeld en heb ik het goede product snel in handen gekregen.

Scorekaart voor Azerty