AlgemeenOpen box BeQuiet TFX PSU gekocht bij Alternate. Blijkt het dat de ventilator in de PSU defect is, het frame is in alle vier de hoeken afgebroken. Bij het uitpakken kon ik de ratel daarvan al horen. Dit is iets wat ik mij niet kan voorstellen dat het een fabrieksfout is, maar eerder hardhandigheid tijdens verzending, of in het gebruik van de vorige eigenaar die 'm geretourneerd heeft (wat het meest voor de hand liggend is).
Het verbijstert mij hoe men bij Alternate zo slordig te werk kan gaan, dat of een DoA retour als open box kan worden aangeboden, of dat iemand een gesloopte PSU kan terugsturen zonder dat men dit opmerkt tijdens het retourneerproces, danwel tijdens het proces om de item als open box aan te bieden.
Alternate is zeer traag met het reageren op mails, en geven ook aan zeer traag met retourprocessen om te gaan, waardoor je dus lang kan wachten op je geld. Ook vond ik het zeer teleurstellend dat er geen beter passende oplossing, zoals het omruilen van de PSU voor een goed model, danwel open box of nieuw, werd aangeboden, maar gelijk een retournering. In mijn mail over de PSU had ik dan ook gevraagd om een passende oplossing, maar daar kreeg ik dus een standaard boilerplate retourbericht op terug.
Ik had juist deze open box gekocht als een leuke deal voor een PSU, door hun handelen is dit in het water gevallen, en daar lijken ze geen verantwoordelijkheid voor te nemen. Gezien Alternate verder vrijwel nooit de beste deals op nieuwe producten lijkt te hebben, en hun open box deals dus waardeloos zijn, laat ik er geen traan om dat ik hier nooit meer wat op mijn kosten zal kopen.