AlgemeenOp 25 mei bestel ik een TV bij Plasmavisie. Ik kon bij het bestellen een bezorgdag (26 mei) en tijdsvlak kiezen. Ik krijg de track & trace ook later die dag.
VerzendingOp 26 mei ontvang ik voor 8:00 al een mail van PostNL dat ze het niet gaan redden vandaag, maar ik krijg geen optie om een andere dag te kiezen. Er zou een mail moeten zijn gekomen om een andere afspraak te maken, maar die heb ik dus niet ontvangen. Dit laat ik weten aan Plasmavisie. Nadat ik einde van de middag nog geen reactie had, heb ik zelf met PostNL contact opgenomen. Zij geven aan dat het niet op zaterdag (27 mei) geleverd kan worden, omdat Plasmavisie hier niet aan mee wil werken. Dit geef ik door via de mail aan Plasmavisie, en ik krijg enkel een track & trace link als antwoord. Geen aanhef, geen uitleg. Alleen de track & trace link die ik zelf ook al had.
KlantenserviceDiezelfde dag bestel ik bij een blauwe concurrent dezelfde TV. Deze wordt op 27 mei geleverd. Op dat moment laat ik aan Plasmavisie weten van de koop af te zien en verzoek om het pakket terug te laten komen. Hier komt wederom geen reactie op. Op dat moment gaan ook de 14 dagen tellen voor het wettelijke termijn om terug te betalen. Aangezien ik zelf ook al met PostNL contact moest opnemen, laat ik ook PostNL weten het pakket retour te sturen.
Op 30 mei stuur ik een mail om te vragen of de TV al terug is. Ik krijg enkel een bericht dat ik vanzelf een mail krijg als het zover is.
PostNL zelf maar weer benaderd, die mij vertellen dat ze het uiterlijk 1 juni zouden moeten hebben.
Op 1 juni nog steeds geen enkele communicatie vanuit Plasmavisie, en hier begint een korte discussie over de pakket en het proces. Het pakket "staat op het depot", wat voor mij als klant natuurlijk niets zegt over de locatie van het pakket en de status van de retourzending.
Een greep uit de reacties die ik op mijn mails krijg:
"Wij zitten er als bedrijf ook niet op te wachten om dergelijke grote toestellen te versturen welke vervolgens weer retour komen."
"Het lijkt ons zinvol om deze discussie verder niet meer te voeren.
Niets is voor u blijkbaar goed of deugt niet zoals we in alle mailverkeer met u kunnen terug lezen, waarbij ook mails niet blijken aan te komen."
"Dit is verder geen probleem voor ons en dat het u niets zegt dat een artikel voor ons klaar staat op het depot is ook helemaal prima."
Zelden heb ik zo'n onbeschofte klantenservice en klantonvriendelijkheid meegemaakt als met Plasmavisie. Geen enkele keer is er een excuus gemaakt voor de valse voorwenselen over de levering van de TV of het feit dat ik zelf met PostNL alles moet regelen, terwijl het pakket nooit verder is geweest dan een sorteercentrum. Plasmavisie is de klant bij PostNL, maar vindt het kennelijk teveel moeite er nog tijd aan te besteden. Als er duidelijk werd gezegd "het is fout gegaan, op die dag komt de TV" of "de TV is ontvangen en we zullen het binnen een paar dagen terugstorten".
Maar Plasmavisie kan het weinig schelen hoe de klant zit erbij voelt. Dat snap ik; die heeft immers de TV toch al betaald.
De enige manier om meer dan een kort en bot antwoord te krijgen, is om ze te blijven mailen. Uiteindelijk krijg ik op 7 juni het bevrijdende bericht "is reeds verwerkt" als ik vraag hoe het met de terugbetaling staat. Na slechtst drie mails erna krijg ik te horen dat ik het binnen 48 uur terug zou moeten hebben.
Bravo Fred van Plasmavisie, voor het harde werken, het meedenken, de communicatie en de klantvriendelijkheid. Als ik ooit nog een TV nodig die te laat wordt geleverd, of als ik ooit zit te wachten op een partij onduidelijkheid zal ik zeker weer bestellen bij Plasmavisie.
Geachte klant, uw order is meegegaan met PostNL E&H. Deze is op 25 mei meegegaan. Op het moment van versturen hebben wij het niet meer in de hand. Nadat u gemeld had dat postNL niet kon leveren die dag hebben en na uw email hebben wij direct contact met PostNL gehad om de link voor een nieuwe afspraak nogmaals te sturen. Dat wij niet mee wilde werken voor levering op Zaterdag is onzin. Daar weten wij niets van. Na uw volgende email hebben wij weer direct netjes contact gehad met PostNL en gedaan wat we konden. Achteraf bleek dat het pakket zoek was. U heeft de betaling na uw annulering netjes binnen 14 dagen retour gehad. Met vriendelijke groet, Plasmavisie sales support