Megekko

Misleidende levertijden op de website. Er staat keurig in groen "Uit voorraad leverbaar" met daarbij een aantal dagen levertijd. Vervolgens doe je je bestelling met het idee dat het item op de beloofde datum geleverd wordt. Een paar dagen later krijg je een lullig mailtje met de mededeling: "Helaas heeft jouw bestelling vertraging opgelopen. Ondanks onze inspanningen hebben wij helaas nog geen nieuwe leverdatum beschikbaar". Het blijkt toch niet op voorraad te zijn. Helaas komt je moederdagcadeautje niet voor moederdag aan.
Als dit eenmalig was dan zou ik het nog onder "kan gebeuren" scharen, maar helaas gebeurt het vaker bij deze shop. In eerdere gevallen heb ik de klantenservice er nog op gewezen dat (zelfs nadat ik was ingelicht dat er geen voorraad was), nog steeds een korte levertijd bij het product op de site stond. Dit werd niet aangepast, terwijl er overduidelijk geen voorraad was.
Samen met het feit dat dit gedrag het ook in andere reviews terugkomt, lijkt het voor mij niet op een ongelukje maar op een bewust patroon. Klanten lokken met misleidende levertijden valt wat mij betreft onder praktijken die een slechte review verdienen.

Zie algemene toelichting. Levertijden op de site worden te rooskleurig voorgesteld en vervolgens, zodra er besteld en betaald is, wordt de belofte gebroken.

Scorekaart voor Megekko