Kamera Express

Voordat ik mijn camera HC-V770 kocht heb ik informatie bij KE ingewonnen of met dit type betrouwbaar is en er bijzondere dingen mee zijn.
De camera wordt de hemel in geprezen. Later blijkt dat het zoomlens gedeelte bijzonder gevoelig is en snel kan vast lopen. Ik heb de camera bijna gelijk na aanschaf voorzien van een UV-filter om zoomlens problemen te voorkomen.
Nog Panasonic nog KE hebben hiervoor actief gewaarschuwd.

De camera werd na bestellen in de vestiging Haarlem snel geleverd. Helaas is die vestiging alweer opgedoekt. en moet nu alle communicatie online gebeuren.
Mijn waardering voor dit onderdeel komt uit het totale plaatje wat ik inmiddels over KE heb.

Mijn retour camera kwam niet meer terug in de originele verpakking. Daarin was de camera opgestuurd ter reparatie.
De camera kwam terug op naam van mijn dochter. Dat ging om een geheel andere garantie zaak.

Camera V770 opgestuurd ter reparatie. 5 jaar garantie. Na een week krijg ik drie foto van de buitenkant van het toestel met de mededeling dat er zand in de camera zit en er geen garantie wordt verleend. Dit kan echter niet want er zat sinds 2019 een UV-filter op de lens. Na een maand komt men bij KE nog steeds niet met bewijzen dat er zand in de camera zit. Ik besluit om de camera terug te vragen. KE is niet bereid om bewijs te leveren en de reparatie zou 245 euro kosten. De camera komt, uit coulance "gratis" terug op naam van mijn dochter (zij had een andere claim die ook niet netjes afgehandeld is) Ik heb de camera op alle schroefjes onderzocht en geen van de schroefjes is los geweest.

Uiteindelijk vind ik op Youtube een oplossing en de camera werkt weer.
Ik bericht alle bevindingen naar KE en ik wacht nog steeds op excuses.

5 jaar garantie voorhouden ter verhoging van de verkopen is leuk. Maar het dan ook geven zou goed zijn.
Kortom ik adviseer ga naar een lokale zaak met een goede reputatie en laat je niet overhalen door mooie garantie verhalen en gekochte reviews op sites (Je moet een review plaatsen om in aanmerking te komen voor de 5 jaar garantie)

Dozen leveren kan iedereen.

Op verzoek van KE de mail geschiedenis opgestuurd aan KE. 12apr23

We zouden graag even meekijken met deze case. Wanneer er schade van buitenaf wordt geconstateerd, valt dit inderdaad niet onder de garantie. Zou je jouw review en gegevens willen mailen naar reviews@kamera-express.nl?

Scorekaart voor Kamera Express