Coolblue.nl

Bovengemiddeld gebruiksvriendelijke webshop. Echter niet accuraat, het bestelde (2e kans) product blijkt twee dagen later niet leverbaar. Prijzen zijn over het algemeen wel redelijk marktconform.

Coolblue heeft de mond vol van klantvriendelijkheid. "Klant. Koning", "Alles voor een glimlach" Je kent de slogans vast wel.

Als je een goede koop hebt gedaan dan is die glimlach snel weg als de deal zomaar wordt geannuleerd. Laat staan als dat twee dagen na aankoop gebeurt en je in de tussentijd ook al wat accessoires hebt besteld. En als IT'er trek ik erg mijn wenkbrauwen op dat een bedrijf van deze omvang een ordersysteem heeft dat toelaat om een product waar je maar één item van hebt meerdere keren te verkopen.

Bij een bedrijf dat hoog van de toren blaast over service en klantvriendelijkheid leg ik de lat hoger dan bij (vul zelf maar in) bedrijven die dat niet doen, en dat is de reden (zie verzending / klantenservice) waarom ik Coolblue als slecht waardeer.

Wat mij betreft geen reden om bij Coolblue weg te blijven, maar het blijkt uiteindelijk een 13-in-een-dozijn dozenschuiver. Jammer.

Er werd niet geleverd. Dat werd pas twee dagen na de bestelling gemeld.

De klantenservice komt over als star en niet geïnteresseerd om tot een oplossing te komen.

Mijn indruk, op basis van de reacties de twee e-mails die ik heb gestuurd, is dat de klantenservice geen bevoegdheid heeft om meer te doen dan wat er op hun standaard lijstje staat en niet mag of zin heeft om te escaleren naar iemand die dat wel kan. Misschien had ik heel boos moeten worden en was dat dan wel gebeurd maar daar heb ik geen trek in.

Van een bedrijf dat zo prat gaat op de klant voorop te zetten had ik verwacht dat ze de verantwoordelijkheid voor de bugs in hun webshop zouden nemen en een niet-2e kans exemplaar (dat ruim op voorraad was) hadden gestuurd.

Beste pyotr,

Super tof dat je een product een TweedeKans wilde geven! Als dat product dan nooit de deurmat haalt, is dat een grote teleurstelling. Bedankt voor jouw review!

We doen liever geen limbo onder jouw lat door, maar de springen er graag overheen. Zo heb jij een glimlach en wij ook. We spreken de situatie graag nog eens met je door. Zou je daarom jouw ordernummer + een korte omschrijving willen mailen naar geenglimlach@coolblue.nl?

We hopen snel van je te horen!

Coolblue

Scorekaart voor Coolblue.nl