PrintAbout.nl

(Zogenaamd?) originele HP-toners in blanco doos van met stikker er op dat deze originele toner is omgepakt door PrintAbout. Zelf noemen ze dat een 'omdoos'. De toners zelf LIJKEN wel origineel. Maar een HP toner zit ook altijd nog extra verpakt in met lucht gevuld plastic. Bij twee van de drie toners stond op dit transparante plastic het HP-logo. De andere zat in zwart plastic, zonder HP-logo.
Ik mailde hen en vroeg wat er aan de hand was met de toners. En of het soms schade-toners zijn. En of ze soms in zee gedreven hebben (luchtdicht verpakt, maar de doos kapot), omdat er een keer zeecontainers met toners overboord sloegen boven de Waddeneilanden.
Maar PrintAbout zegt: "Wij kunnen niet garanderen dat je alle producten in originele doos zult ontvangen. Op dit moment is het lastiger aan bepaalde producten te komen. Hierdoor kan het voorkomen dat je de originele producten ontvangt in een omdoos." En: "Het zijn uiteraard geen 'schade-toners'. We hebben verschillende soorten verpakkingsmateriaal, waardoor het kan voorkomen dat het plastic een andere kleur kan hebben".
Echter lees ik elders in een review op tweakers van iemand die over hetzelfde klaagt dat PrintAbout tegen hem/haar zei dat het wél toners met schadeverpakking waren, en er daarom een andere doos om zit.
Ik reageerde weer en blijf er bij dat het vaag is, daar ik al 30 jaar originele HP-toners gebruik en dat dat altijd in een originele verpakking zit. Ik vroeg of ze soms originele 'ter recycling aangeboden' toners zelf vullen en de teller resetten (of een nieuw chip-printplaatje er in schuiven) . Het antwoord is dat ze de toners 'absoluut niet zelf vullen'. (En láten vullen dan?).
Ik heb aan PrintAbout geschreven:
"Het lijkt me dat de toners en inkt van HP (en van alle andere merken) met originele doos en al uit de fabriek komen. HP stuurt toch geen toners zonder verpakking naar de importeur of naar jullie, en dat een verkopende partij er nog een verpakking omheen moet doen?"
Ik vind het allemaal heel erg vaag, en vertrouw het voor geen meter.
ALS het zo zijn zijn dat ze toners (laten) vullen, evt. met restjes uit oude toners, dan heb je alleen nieuw tonerpoeder (van welk merk??) en is de drumrol niet vernieuwd.
Ik heb het nu in handen van de Consumentenbond gegeven en ga mogelijk ook HP zelf benaderen.

Scorekaart voor PrintAbout.nl