AlgemeenIk heb een PC op Alternate met PC builder in elkaar laten zetten. Deze kwam uiteindelijk een week later bij mij aan erg snel. Echter merkte ik dat de PC wel opstartte maar geen beeld gaf of nog geen eens stroom gaf naar mijn toetsenbord of scherm.
Alternate gebeld en zij spoorde me aan om een BIOS reset te doen. Ik was daar erg voorzichtig over dat ik dat eigenlijk liever niet wilde doen, omdat ik dat nooit had gedaan en de 4090 TI eruit moest. Aan de telefoon is er verteld zodra je er verzichtig mee bent is dit geen probleem. Na 3x door hun aangespoord te worden had ik er een IT vriend bij gehaald en voorzichtig de videokaart eruit gehaald op een kleedje gelegt en de BIOS reset gedaan met de batterij op het moederbord.
Dit leverde geen resultaat op en mijn IT vriend gaf aan dat het moederbord stuk is. Nogmaals alternate gebeld en deze terug moeten sturen (ze vermelden niet dat je 10,99 per label moet betalen terwijl ik 2 dozen van ze heb gekregen). PC was op 27-02 bij Alternate maar ze hebben er 3 weken over gedaan. Continu een smoes dat het druk was en ze bij 27 Februari waren maar dit duurde alsmaar lang.
Ik kreeg eindelijk een bericht terug waar hierin werd vermeld dat de videokaart stuk is want ja ik heb hier werkzaamheden aan verricht en deze zou op de behuizing zijn gevallen. Voor de rest niks terug over het moederbord. (De videokaart lichte trouwens gewoon op dus er was geen probleem we hebben zelfs HDMI en DVI geprobeerd op het moederbord en deze zou ook zonder videokaart iets aan moeten geven) Ook werd er gezegt dat het geheugen eruit lag terwijl wij hier niks aan hebben gedaan.
Ik had Alternate boos op gebeld dat wat hun zeggen niet kan. Ik had gelukkig een foto gemaakt en een video. Ook heb ik gesprekken aan de telefoon opgenomen waaraan dezelfde persoon die mij dit verteld heeft het ontkende. Ik heb vermeld dit bij de Rechtsbijstands verzekering neer te leggen want ze wouden 2000 euro achterhouden en de videokaart laten keuren door de fabriek.
Hier zou ik nog wel iets te horen van krijgen over de uitslag. (wat je al kan raden dat het defect is en je krijgt je 2000 euro niet terug).
1 uur later werd ik teruggebeld dat hij toch maar even met de engineers had gesproken en dat de kosten werden teruggestort maar de kosten van de installatie werden wel berekent. Hier ging ik niet mee akkoord ook nog gebredeneerd dat alsik hem een reparatie aan zou bieden aan zijn auto en ik zou ermee aan het sleutelen zijn en geef zijn auto terug en hij werkt nog steeds niet en daar geld voor zou vragen hij daar ook geen geld voor zou willen betalen.
Hij werd erg nerveus (kon blijkbaar niet meer van het papiertje aflezen) had me in de wacht gezet en heeft nadehand gezegt dat alles terug gestort zou worden.
Erg jammer dit. Ik was erg vol van Alternate mijn vader heeft altijd materialen gekocht bij alternate en ikzelf ook. Ze zijn nu veelste groot geworden waardoor service zwaar is gedaald. Als ik geen foto's, video's en geluidsopnames had gehad en zelfs met een rechtsbijstandsverzekering kwam hadden ze mij 2000 euro ontnomen.
Als je met ze in zee gaat. Doe dat op eigen risico, neem foto's, videos, geluidsopnames. Want ze naaien je waar je bij staat. Ze proberen je met mooie verhalen je maar wat wijs te maken. Als ik geen IT kennis had hadden ze me zo wat wijs kunnen maken.
Ik ga niet meer met hun in zee! NOOIT MEER!
Kwam net iets te strak aan. Maar overal goed. 4090 TI was ondanks deze zwaar was goed ondersteunt
KlantenserviceJe wordt genaait waar je bij staat. Ze proberen je maar wat wijs te maken en alles duurt maar lang. Je moet aangeven dat je rechtsbijstandsverzekering in wilt schakelen voordat ze ook daadwerkelijk iets voor je gaan doen.
Ze waren veel beter jaren geleden. JAMMER